Sevap hacıya para Kandil'e

Polisin raporu, Avrupalı kolunun PKK'ye hac ve umre organizasyonu düzenleyerek para aktardığını ortaya çıkardı. Örgütün yıllık bütçesinin ise 150 milyon dolar olduğu belirtildi.

Yayınlanma: 12.12.2011 - 08:11
Abone Ol google-news

Terörün 'duygusal' boyutu... PKK'nin mali yapısı, Antalya'da 3. kez düzenlenen 'Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Sempozyumu'nda günışığına çıktı.

Akşam gazetesinin haberine göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ile Polis Akademisi Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Araştırma Merkezi (UTSAM) sempozyumda PKK'nin finans kaynaklarına ilişkin iki ayrı sunum yapıldı. İşte o sunumlardan çarpıcı bilgiler:

Beş bin militana 150 milyon $:
PKK dağ kadrosundaki 5 bin militanın masraflarıyla silah ve mühimmat için her yıl yaklaşık 150 milyon dolar harcıyor.

Gizli hesap: Yıllık giderler dışındaki gelirler, örgütün üst düzey yöneticilerinin gizli hesaplarında tutuluyor.

20 milyon Avro: PKK'nin her yıl Avrupa'da sadece yasal yollardan topladığı para 20 milyon euro. Örgütün Avrupa'daki finans faaliyetleri, Avrupa Kürt Demokratik Toplum Koordinasyonu tarafından yürütülüyor.

Hac ve umre organizasyonu:
PKK'ye bağlı Almanya merkezli Kürdistan İslam Toplumu (CİK) örgüte mali destek sağlayabilmek için hac ve umre organizasyonları düzenliyor. Resmi web sayfası bulunan CİK, bu faaliyetine ilişkin duyuruları internet sitesinden Türkçe, Kürtçe ve Almanca dillerinde yayınlıyor. Son iki yıldır düzenlenen hac organizasyonunun video görüntüleri de sitede yer alıyor.

Kandil'e 3 milyon Avro: Avrupa Kürt Dernekleri Federasyonu, Kürdistan Ulusal Kongresi, Esnaflar Birliği, Kürt Kızılayı ve Kürdistan İslam Toplumu aracılığıyla her yıl toplanan 20 milyon Avro, PKK'nin Avrupa yapılanması ve terör faaliyetlerinde kullanılmakta. Bu paranın 10 milyon Avro'su Roj Tv ve diğer medya kuruluşlarının finansmanında, 7 milyon eurosu PKK'nin Avrupa yapılanmasında kullanılıyor, 3 milyon Avro'su da Kandil'e gönderiliyor.

En çok para Almanya'dan: Her yıl Almanya'dan ortalama 6 milyon, Fransa'dan 3,2 milyon, İsviçre'den 2,1 milyon Avro para toplanıyor.

60 milyon Avro: PKK'nin yasadışı faaliyetlerle sağladığı yıllık gelirin, yasal yolla toplanan paranın 2-3 katı yani 40-60 milyon euro olduğu tahmin ediliyor. Örgütün Türkiye'de vergi adı altında haraçlarla uyuşturucu, silah ve sigara kaçakçılığı faaliyetlerinden pay alması söz konusu. Bu gelir henüz tespit edilemedi. Örgütün yıllık gelirinin 200-500 milyon dolar arasında olduğu tahmin ediliyor.
 

Katırın hesabını soracağız

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'den PKK'ye ilginç çıkış: Bomba yüklediğiniz katırın ve tükettiğiniz bitkilerin hesabını da soracağız...

Bakan Şahin, AKP Ünye İlçe Başkanlığı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, terör örgütü PKK'nın ve onlara destek verenlerin ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye'yi bölmeye güçlerinin yetmeyeceğini söyledi. Şahin şunları kaydetti: PKK, Hakkari'de bomba yüklü katırı polis noktasına doğru sürdü. Bir katır geliyor. Tek başına ana yoldan niye geliyor? Benim polisim onu fark edecek zekaya ve tecrübeye sahip. Katır ister istemez etkisiz hale getirildi. Ey bölücü terör örgütü, sana destek veren hainler, gafiller, her zaman söylüyorum, sizin gücünüz bu memleketi bölmeye yetmedi, yetmeyecek. Sizden bu katırın hesabını da soracağız. Bununla ilgili açıklamalarım nedeniyle muhalefet partileri eleştirilerde bulundu. Sen benim şehit hesabından vazgeçtiğimi falan mı duydun?

Şahin muhalefetin söylemlerinin tiyatro sahnesindekileri aratmadığını da söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler