Sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde

Hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 1 ila 3 derece artacak, Türkiye genelinde ise mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Yayınlanma: 24.10.2009 - 08:31
Abone Ol google-news

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden itibaren Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla) ve Çanakkale ile öğle saatlerinde Gümüşhane, Bayburt, Erzurum ve Erzincan çevrelerinde kısa süreli ve yerel yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yurdun kuzeybatı kesimlerinin yer yer hafif sisli geçeceği bekleniyor.

Hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Hava sıcaklığı Türkiye'nin güney, iç ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneydoğu, sabah saatlerinde Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde, öğleden sonra Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

Bölgelere göre hava durumu da şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde Tekirdağ, Balıkesir, Bursa, Yalova, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya çevreleri hafif sisli, öğleden sonra parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Çanakkale çevreleri kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde İç Ege (Afyon, Uşak, Kütahya) hafif sisli, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla) kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra Batı Akdeniz ile Doğu Akdeniz'in iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde bölgenin kuzeybatısı (Eskişehir, Çankırı ile Ankara'nın kuzey ve batı ilçeleri) yer yer hafif sisli, öğleden sonra kuzey ve doğusu parçalı bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde bölgenin iç kesimleri hafif sisli geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, doğusu parçalı çok bulutlu, öğleden sonra Gümüşhane ve Bayburt çevreleri kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Erzurum ve Erzincan çevreleri kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı az bulutlu geçecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler