Siirt'te 14 kişi tutuklandı!

Siirt Emniyet Müdürlüğü tarafından terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 19 kişiden 14'ünün tutuklandığı bildirildi.

Yayınlanma: 20.12.2011 - 17:33
Abone Ol google-news

Siirt Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il merkezi ve Kurtalan ilçesinde meydana gelen kitlesel eylemleri organize ettikleri, mahalle komiteleri oluşturarak eylem kararları aldıkları, örgütsel toplantı ve yasadışı yürüyüşlere katıldıkları tespit edilen M.V.D, Y.K, Ü.B, B.Y, N.İ, U.O, Ş.A, M.E, A.K, N.Y, E.B, E.E, S.A, S.T, A.Ç, Ş.E, N.A, A.K, Z.Y.'nin 16 Aralık'ta gözaltına alındığı bildirildi.

Açıklamada, zanlıların evleri ile Kurtalan Belediyesi binası, BDP Kurtalan İlçe Başkanlığı, eğitim ve destek evi ile Kurtalan Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde yapılan aramalarda bilgisayar hard diskleri, çok sayıda CD/DVD, notebook, cep telefonları, sim kart, hafıza kartları, flash bellek, kurusıkı silah, çok sayıda örgütsel doküman ve yasak yayına el konulduğu kaydedildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

''Gözaltına alınan şahıslardan Ş.E, Z.Y. ve Y.K. 19 Aralık günü çıkarıldıkları Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, E.B. isimli şüpheli şahıs şartsız, N.Y. isimli şüpheli şahıs ise 250 bin TL kefalet, yurtdışı yasağı ve adli denetime tabi tutulma şartı ile Diyarbakır Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesince serbest bırakılmıştır. N.İ, M.E.B, A.K, A.Ç, A.K, Ü.B, N.A, U.O, M.V.D, Ş.A, E.E, S.T, B.Y ve S.A ise Diyarbakır Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesince terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanarak, cezaevine teslim edilmiştir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler