"Silüet için doğru fotoğraflar değil"

Astay Gayrimenkul ve Yatırım A.Ş. Genel Müdürü Atilla Öztürk, ''OnaltıDokuz projesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda Avan proje ve Silüet onayından geçti. Bahsi geçen şekilde siluete etki ederek 'Sultanahmet'i gölgelediği' iddiaları yersiz ve gerçek dışıdır'' dedi.

Yayınlanma: 20.10.2011 - 15:31
Abone Ol google-news

Öztürk, Yapı Endüstri Merkezi (YEM) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Konut Konferans''nıda son dönemlerde gündeme gelen, OnaltıDokuz İstanbul Projesi'nin İstanbul'un siluetini gölgelediği iddialarını değerlendirdi.

İddiaların yersiz ve gerçek dışı olduğunu ifade eden Öztürk, Astay'ın hukuka ve ilgili idarelerin düzenleyici esaslarına büyük bir titizlikle riayet ettiğini belirterek, söz konusu eleştiri ve suçlamaları hak edecek hiçbir faaliyet, karar veya uygulama içinde yer almadıklarını söyledi.

Öztürk, ''OnaltıDokuz'un yer aldığı arazi, Sultanahmet'ten baktığımızda kuş uçuşu tam olarak 6.2 kilometre uzaklıkta olup, sit alanı olarak tanımlanan sur koruma bandı dışında bulunmaktadır. Tarihi yarımadanın tamamen dışındadır. Söz konusu alanla ilgili Koruma Kurulu, herhangi bir bağlayıcı karar almamış, öncesinde yapılan inceleme sonunda bildirilen raportör görüşü ise konunun Kurul yetkisi kapsamında olmayacağını teyit etmiştir'' dedi.

Atilla Öztürk, iddia edildiği gibi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın proje ile ilgili olarak ''durdurun'' şeklinde resmi bir talebinin de kesinlikle bulunmadığını dile getirdi.

OnaltıDokuz İstanbul Projesi'nin, şirketin mülkü olan bir arazide geliştirilmiş, plan yapıcı otoriteler olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi'nin, üzerinde itiraz dahi olmayan 2008 tarihli 1/5000 ve 2009 tarihli 1/1000'lik imar planlarına dayalı olarak hayata geçirildiğini ifade eden Öztürk, projenin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda Avan proje ve Silüet onayından da geçtiğini kaydetti. Öztürk, ''Bahsi geçen şekilde siluete etki ederek 'Sultanahmet'i gölgelediği' iddiaları yersiz ve gerçek dışıdır'' dedi.

Daireleri 2012'de kat sahiplerine teslim edeceklerini söyleyen Öztürk, Zeytinburnu Belediyesi tarafından yapı ruhsatı verilen Proje'nin ruhsatına uygun olarak kaba inşaatının tamamlandığını, inşaatın sekiz kat daha yükseleceği iddialarının da tamamen asılsız olduğunu belirtti.

Dairelerin yüzde 85'inin sahiplerini bulduğunu dile getiren Öztürk, projenin İstanbul'un cazibe merkezi olmaya aday Zeytinburnu – Kazlıçeşme bölgesinin değerini daha da yükselttiğini vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon