Sınırda patlama

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde sınır kesiminde akşam saatlerinde peş peşe iki patlama oldu. Patlamalara, Suriye tarafından atılan füze mi, yoksa havan mermilerinin mi neden olduğu araştırılıyor.

Yayınlanma: 26.03.2014 - 20:12
Abone Ol google-news

Reyhanlı İlçesi'nin Yeşilova Mahallesi yakınlarından ekili tarlaların bulunduğu bölgede saat 18.50 sıralarında peş peşe iki patlama duyuldu. Patlamanın, Suriye'den atılan füze ya da havan mermilerinin neden olduğu değerlendirilirken, bölgeye güvenlik görevlileri sevk edildi. Yapılan aramada patlamaya neden olan mermi ya da füzeye rastlanmazken, havanın iyice kararması nedeniyle güvenlik güçleri kırsal alandan ayrıldı.

Yetkililer bölgede arama çalışmalarına sabah devam edileceğini söyledi.

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde sınır kesiminde akşam saatlerinde peşpeşe 2 patlamanın meydana geldiği Yeşiloava Mahallesi'ne gelen Reyhanlı Kaymakam'ı Yusuf Güler bölgede inceleme yaparak vatandaşlarla görüştü. Vatandaşlar, Güler'e can güvenliklerinin olmadığını ve bunun sağlanmasını istediklerini söyledi. Kaymakam Güler ise, "Suriye tarafından geldi. Yaklaşık 20 kilometreden geldi. Hedefin Harim Kasabası olduğunu düşünüyorum . Dün de orada meydana gelen patlamada 5 kişi öldü . Beşaslan köyünden 3 ölü getirtildi. Sıkıntınızı biliyorum. Harim muhaliflerin elinde, uçak düşürme olayından sonra da Esad rejimi ciddi bir şey içine girdi. Biliyorsunuz karşı tarafta savaş var. Bizim bölgemize zarar gelmesini elbette istemeyiz. Düşüncelerinizi kendi hislerim olarak anlatacağım rapor halinde üst makamlarıma sunacağım. Psikolojik anlamda hisseleriniz rapor halinde sunacağım birer tedirgin olduğunuzu da biliyorum. Reyhanlıda 52 vatandaşımız öldü haklısınız. Yetkilerimi sonuna kadar kullanacağım" diye konuştu.

 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde sınır kesiminde akşam saatlerinde meydana gelen patlamalarla ilgili Hatay Valiliği'nin resmi internet sitesinden açıklama yapıldı. Patlamaya bir top mermisinin sebep olduğu bildirilen açıklamada şu görüşlere yer verildi: '26 Mart 2014 Çarşamba günü saat 18.30 sıralarında Reyhanlı İlçesi yerleşim alanı dışında bulunan boş araziye Suriye tarafından geldiği değerlendirilen bir top mermisi düşmüştür. Top mermisinin düştüğü bölge sınıra kuş uçuşu 3 kilometre mesafededir. Herhangi bir can ve mal kaybına neden olmayan olayla ilgili olarak, hudut birliklerimiz tarafından gerekli emniyet tedbirleri alınarak gözetleme faaliyetlerine devam edilmektedir.'

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler