Sıra Alevilere mi geldi?

Dinci Yeni Akit Gazetesi'nin, 13 Kasım 2011 tarihli sayısında sürmanşetten verdiği "Vekillik için Kandil'den izin istemişler" başlıklı haberinde, Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkan Yardımcısı Kemal Bülbül üzerinden tüm Aleviler'i hedef gösterdiği öne sürüldü.

Yayınlanma: 15.11.2011 - 09:35
Abone Ol google-news

Yayınlanan haber üzerine, ABF Genel Merkezi’nden gazetemize yapılan açıklamada, haberin, Yeni Akit Gazetesi’ne bir yerlerden servis edildiği ve Aleviler’in hedef gösterilmesinin tesadüf olmadığı öne sürüldü. Ayrıca son dönemlere demokrasiden, özgürlüklerden, insan haklarından, Atatürkçülük ve Cumhuriyetten yana olanların hedef durumuna geldiği ve ileri demokrasi söylemleri altında aydın, yazar ve gazetecilerin cezaevlerinde çürütüldüğü belirtildi. Alevilerin, çağdaş, aydınlık, laik ve özgürlüklerden yana olan bir Türkiye istedikleri, bu yüzden dinci ve yobaz çevrelerin hedeflerine ulaşmada Aleviler’i engel gibi görerek, Aleviler’i hedef gösterdikleri iddia edildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Planlı bir siyasetle ‘Türkiye’yi siyasal İslam’ın’ amaçları doğrultusunda ‘dizayn etmek isteyen zihniyet’ ‘Ergenekon terör örgütü’ adı altında aydın ve gazetecileri tutukladı. Hükümet ve sayın Başbakan kendilerine ‘Muhalif olan’ her kim varsa bir kılıf bulup ‘Tasfiye’ etmeye, bu olmaz ise karalamaya çalışıyor. Mustafa Balbay, Ahmet Şık, Nedim Şener gibi gazeteciler de bu bağlamda tutuklanmıştır. Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve yazar Ragıp Zarakolu gibi bilim insanları ve aydınların ‘KCK Yöneticisi’ gibi uydurma gerekçelerle tutuklandığı bir süreçte Yeni akit Gazetesi, Genel Başkan Yardımcımızı ve Federasyonumuzu ‘hedef” göstererek’ ‘bir taşla birkaç kuş birden vurmayı’ amaçlıyor olmalı. Son dönemde Türkiye’deki demokratik muhalefeti ve demokrasi, insan hakları, inanç özgürlüğü gibi temel değerleri savunan ve bunun demokratik mücadelesini yürüten tüm kurum ve bireyler ‘hedef’ durumundadır. Bu uydurma ‘haber’ bunun en bariz örneğidir. Kaldı ki yasal, demokratik bir partiden milletvekili adayı olacak bir kişi ‘adaylık için nereye başvuracağını’ bilir. ‘Haberin’ amacı ‘Yeni Akit zihniyetine’ uymayan demokratik kurumları, demokrasi ve toplumsal barışa inanmış bireyleri, aydın, yazar ve bilim insanlarını hedef göstermektir. Bu girişimi ve tutumu şiddetle kınıyoruz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler