Şırnak’tan da kötü haberler geliyor

Şırnak’ın Cizre ilçesinde koronavirüs vakalarının artması üzerine kentten yardım talepleri artarken, CHP’li ilçe başkanları “Cizre’de durum vahim. Hastanelerin yetersiz olması sebebiyle hastalar çevre ilçelere yönlendirildi. Önlemler alınmazsa bu durum önce çevre ilçelere ardından illere yayılacak. Şırnak’a acil yardım eli uzatılmalı” dedi.

Yayınlanma: 25.06.2020 - 06:00
Şırnak’tan da kötü haberler geliyor
Abone Ol google-news

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, 1 Haziran’dan itibaren atılan “normalleşme” adımlarının ardından Koronavirüs vakalarında artış yaşanırken ilçelerdeki hastanelerde tedavi amacıyla yer kalmadı. Yurttaşlar test yaptırmak için yoğun çaba sarf ederken, kendilerine yardım elinin uzatılmasını bekliyor. Şırnak’ta koronavirüs vakalarının bulunduğu bölgeleri gösteren haritanın sosyal medyada yayınlanması üzerine ise ailesinin ve yakınlarının yanına gidemeyen çok sayıda yurttaş ise sağlık bakanlığına hızlı tedbir alması yönünde çağrıda bulundu. 

CHP Cizre İlçe başkanı Kemal Cingü, bayramdan sonra vaka sayılarının artış gösetridiğini belirterek,“Bayramda insanlar sokağa çıktı ve hastalık yayıldı. Bölgede sadece 1 tane hastanemiz var ve yatak kapasitesi çok düşük. Hergün 4-5 kişinin ölüm haberini duyuyoruz. Mahallelerimizde halkın kendi kendine oluşturduğu karantinalar uygulanıyor. Ama önlemler çok yetersiz. Hükümet artık sesimizi duysun biz ölmek istemiyoruz”dedi. Cingü, ilçede çok geç olmadan “acil eylem planı” oluşturulmasını ve test cihazları ile uzaman sağlık ekiplerinin artırılmasını istediklerini söyledi. 

“DURUM VAHİM”

Şırnak CHP Merkez ilçe başkanı Osman Yeren de “Cizre’deki hastanelerin yetersiz olması sebebiyle hastalar çevre ilçelere yönlendirildi. Hastanelerin yetersiz olması sebebiyle hastalar; öğrenci yurtlarına, yatılı okullara ve üniversite yurtlarına yerleştirilmeye başlandı. Hastalar karantina sürecini burada atlatmaya çalışıyorlar. Şırnak’taki durum çok vahim”diye konuştu. Hasta yakınlarının kendilerinden yastık ve battaniye istediğıini kaydeden Yeren,“ Şırnak’ta maske sıkıntısı var. Hükümet acil önlem almalı. Cizre ve Silopi’de önlemler arttırılmazsa bu durum önce çevre ilçelere ardından illere yayılacaktır. Cizre ve Silopi’ye giriş ve çıkışlar acil olarak yasaklanmalı”ifadelerini kullandı. 

“BİNLERCE VAKA VAR”

Silopi İlçe Başkanı Mehmet Halil Baran da “Silopi’de 1 tane hastanemiz var. Şırnak Devlet Hastanesi dolunca ilçemizdeki tek hastane de pandemi hastanesine dönüştürüldü. Ancak yinede yatak kapasitesi yetersiz. Bayramdan önce Şırnak genelinde 9 vakamız varken şimdi sayının binlerce arttığını görüyoruz. Devlet biran önce burada acil tedbir almalı ve sokağa çıkma yasağı uygulamalı” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler