Siyasilerden taziye mesajları

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve siyasiler, Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında askeri sevkıyat sırasında helikopterin düşmesi sonucu 17 askerin şehit olması nedeniyle taziye mesajları yayınladılar.

Yayınlanma: 10.11.2012 - 08:58
Abone Ol google-news

Gül, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Milli Kütüphane'de düzenlenen Atatürk'ü Anma Töreni'nden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Siirt'te düşen helikoptere ilişkin soru üzerine Gül, detaylı bilginin henüz gelmediğini belirtti.

''Acımız çok derindir. Biraz önce söylediğim gibi detaylar ortaya çıkınca zaten Genelkurmay Başkanımız gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır'' diyen Gül, şunları kaydetti:

''Sabah ilk bilgileri bölgeden zaten vali verdi biliyorsunuz. Bir kez daha bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu acı haber tabii ki eninde sonunda bütün şehit ailelerine ulaşacaktır. Henüz daha erken. Hepsine Allah'tan sabır diliyorum. Terörle mücadelede asker, sivil bütün güvenlik kuvvetlerimiz ve halkımız kararlılıkla mücadelesine devam edecektir. Tekrar herkese başsağlığı diliyorum.''

 

TBMM Başkanı Cemil Çiçek

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında askeri sevkıyat sırasında helikopterin düşmesi sonucu 17 askerin şehit olması nedeniyle, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e başsağlığı mesajı gönderdi. Çiçek, mesajında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün minnet ve şükran duygularıyla anıldığı günde, askerlerin şehit olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Çiçek, şehit askerlerin yakınlarına ve silahlı kuvvetler mensuplarına başsağlığı dileklerini iletti.

 

Başbakan Vekili Bekir Bozdağ

Başbakan Vekili Bekir Bozdağ, TBMM'de Batı Trakya İskece Türk Birliği heyetini kabulü öncesinde gazetecilerin, Pervari'de 17 askerin şehit olduğu helikopter kazasına ilişkin sorularını yanıtladı. Siirt'ten gelen haberin bütün milletin yüreğini dağladığını ifade eden Bozdağ, Siirt'ten operasyon için Mehmetçikleri taşıyan helikopterin 07.25 sıralarında hava şartlarının olumsuzluğu nedeniyle kaza sonucu düştüğünü, olayda 17 askerin şehit olduğunu söyledi.

Bozdağ, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve millete başsağlığı diledi. Türkiye'nin terörle mücadelesini sonuna kadar devam ettireceğini vurgulayan Bozdağ, ''Bu ülke için canını fedaya hazır 75 milyon insan var. Bu mücadele bundan sonra da devam edecek. Bunu herkesin bilmesi ve anlaması lazım'' dedi.

Devletin bütün ilgili birimlerinin konunun üzerinde olduğunu, komutanlar, bakanlar, valiler ve bölgedeki görevlilerin duyulduğu andan itibaren hassasiyetle olayın üzerinde durduğunu belirten Bozdağ, kaza yerine ve şehitlere ulaşıldığını kaydetti.

Bozdağ, olayın kaza olduğunun netleşip netleşmediğinin sorulması üzerine, ''Aldığımız ilk bilgiler, havanın çok yağışlı ve sisli olması nedeniyle iniş sırasında kayaya çarpma nedeniyle düşme olduğu yönünde. Ancak bunun araştırılması gerekiyor ve bu konuda araştırmalar devam ediyor'' diye konuştu.

Bozdağ, törenle ilgili değerlendirmelerin yapıldığını, çalışmalar bitince kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti. Bölgeye gidip gitmeyeceği sorusu üzerine Bozdağ, devletin bütün birimlerinin çalışmalarını devam ettirdiğini, kaza yerine ve şehitlere ulaşıldığını, bir kısmının Siirt merkeze intikallerinin devam ettiğini kaydetti. Orada gerekli incelemeler yapıldıktan sonra açıklamaların yapılacağını belirten Bozdağ, ''Bizler de gerekirse gideceğiz'' dedi.

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Twitter hesabında, ''Siirt'in Pervari ilçesinde helikopterin düşmesi sonucu askerlerimizin şehit olması acımıza acı katmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağolsun'' ifadelerini paylaştı.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun şehitlere rahmet dilediği belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun ''Acımız büyük'' ifadesini kullandığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında askeri helikopterimizin düşmesi nedeniyle şehit olan 17 askerimize rahmet, ailelerine, silah arkadaşlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve ulusumuza başsağlığı diledi.''  
 

DSP Genel Başkanı Masum Türker

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında askeri sevkıyat sırasında helikopterin düşmesi sonucu 17 askerin şehit olması dolayısıyla yayımladığı mesajda, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı diledi.

Türker, mesajında şunları kaydetti: ''Ulu Önder Atatürk'ü vefatının 74. yılında büyük bir üzüntüyle anarken Siirt'in Pervari ilçesinde 17 askerimizin şehit olduğuna ilişkin haberi almış olmak, üzüntümüzü daha da artırmıştır. Terör eylemleriyle bir yere varmaya çalışanlar bilsinler ki kimse Atatürk'ün bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkamaz. Ata'nın emanetini korumak için canını ortaya koyan askerlerimiz, milletimizle el ele vererek yurdumuzu hem içeriden hem de dışarıdan yıkmaya çalışanlara her zaman gereken dersi verecektir.''

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, yazılı açıklamasında, AKP döneminde kazalar ve facialarla hayatını kaybeden asker sayısının, terörle mücadelede kaybedilen asker sayısından fazla olduğunu söyledi. Afyonkarahisar'daki patlamada 25, Siirt'te meydana gelen kazada ise 17 askerin şehit olduğunu belirten Toprak, şunları kaydetti: ''Dünyanın sağlıklı yönetimlerinin olduğu ülkelerinde bu tür kazalar nadir olur ve kazaların nedeni hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak biçimde bilimsel yöntem ve teknikliklerle açıklanır. Biz de kol kırılır yen içinde kalır misali bu tür olaylar bütün detaylarıyla açıklanmaz. AKP Hükümeti'nin terör konusunda uyguladığı strateji, politika ve yaklaşım çökmüştür. Hükümet başka ülkelerin iç işlerine karışacağına bu ülkenin sorunlarını nasıl çözeceğini, çocukların şehit düşmesini nasıl engelleyeceğini düşünmeli ve çözümler üretmelidir. Sıfır terörle ülkeyi teslim alıp üç dönem üst üste iktidar olup bu sorunu içinden çıkılmaz bir boyuta taşımak AKP'nin bu ülkeyi yönetemediğinin bir başka göstergesidir. Ama AKP'nin bu beceriksizliği ve siyasetsizliği bu halkın canını yakıyor, evlatlarımız durmadan şehit düşüyor. AKP'den bu kazanın nedenleri konusunda sağlıklı, tutarlı açıklamalar bekliyoruz. CHP olarak bu olayın takipçisi olacağımızı kimse unutmamalıdır.'' Toprak, şehitlere rahmet, ailelerine de başsağlığı diledi.

 

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Siirt'te düşen askeri helikopterde 17 askerin şehit olmasının kendilerini derinden etkilediğini belirtti.

Uysal, Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu 17 askerin şehit olması üzerine başsağlığı mesajı yayımladı.

Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde Siirt'ten gelen acı haberle sarsıldıklarını ifade eden Uysal, mesajında şunları kaydetti:
''17 askerimizin, askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olması bizleri derinden etkilemiştir. Başta Genelkurmay Başkanımız ve kuvvet komutanlarımızın şahsında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne olmak üzere, şehitlerimizin ailelerine, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı, bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler