"Sokakta bu yönde baskı var"

Mısır'da istifa eden Başbakan Ahmet Şefik'in bir yardımcısı, başbakanlık görevine İsam Şeref'in atanmasının, muhalif grupların cuma günü yeni bir gösteri düzenlenmesi çağrılarını bertaraf etmeye yönelik olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 03.03.2011 - 13:17
Abone Ol google-news

Yüksek Askeri Konsey'in devrik devlet başkanı Hüsnü Mübarek tarafından atanan Ahmet Şefik'in istifasını kabul ettiğini ve eski ulaştırma bakanlarından İsam Şeref'i başbakanlığa atayarak, yeni hükümeti kurmakla görevlendirdiğini açıklamasının ardından konuşan adının açıklanmasını istemeyen yardımcı, bunu "şok edici ve erken" bir istifa olarak nitelendirdi. Sokaktan bu yönde baskı olduğunu ifade eden yardımcı, muhalefetin cuma günü yeni bir gösteri yapılması çağrısına atıfla, "Cuma günkü gösteri ve bunun ne denli büyük olabileceği konusunda endişeler vardı. Şefik de bu haftadan önce istifa etmek istedi. Halkı kışkırtmak istemiyor" diye konuştu.

Yönetimdeki Yüksek Askeri Konsey, kabinede kısmen değişiklik yapmıştı. Ancak Mübarek döneminde yasaklı olan Müslüman Kardeşler ve diğer siyasi gruplar savunma, adalet, içişleri ve dışişleri bakanlıklarında değişiklik olmadığını, bunun Mısır siyasetinin hala Mübarek ve yandaşlarının ellerinde olduğu anlamına geldiğini belirterek, yeni bir kabine oluşturulması talebiyle cuma günü Tahrir Meydanı'nda, "milyonların yürüyüşü" adıyla bir gösterisi düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu.

Mübarek'i deviren 18 günlük halk ayaklanmasından bu yana siyasi alanda daha etkin olmaya başlayan Müslüman Kardeşler olağanüstü hal yasasının kaldırılmasını, siyasi tutukluların serbest bırakılmasını ve kabinenin yeni isimlerden oluşmasını istiyor.

Müslüman Kardeşler memnun

Mısır'da Yüksek Askeri Konseyinin Ahmet Şefik'i başbakanlık görevinden alarak yerine İsam Şeref'i ataması Müslüman Kardeşler tarafından memnuniyet ile karşılandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler