"Sorunlar çözülmeden kutlanacak bir bayram yoktur"

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sağlık çalışanların beklentilerinin karşılanması, çalışma şartları, mali ve özlük haklarında düzenleme yapılması gerektiğini bildirdi.

Yayınlanma: 14.03.2011 - 13:38
Abone Ol google-news

Kahveci, yaptığı yazılı açıklamada, sağlık çalışanlarının ''14 Mart Tıp Bayramını sorunlar ve adaletsizliklerle karşıladığını'' savundu. Sağlık hizmetlerinin bir ekip hizmeti olduğunun unutularak çalışanlar arasında ayrımcılık yapıldığını, farklı istihdamlarla birbirinden çok farklı mali ve sosyal haklara sahip sağlık çalışanları oluşturulduğunu, iktidarın yapılan düzenlemelerde de sağlık çalışanlarının bir bölümünün faydalanmasını sağlarken bir bölümünü kapsam dışında bıraktığını ileri sürdü.

Kahveci sözleşmeli sağlık çalışanlarının sorunlarını çözecek kadronun verilmediğini, toplum sağlığı çalışanlarına düşük döner sermaye verildiğini, Sağlık Bakanlığı ile hizmet sözleşmesi imzalayarak görev yapan 4/C'lilerin döner sermayeden mahrum bırakıldığını, görevlendirmeler ve atamalarda liyakat aranmayarak haksızlıklar yapıldığını iddia etti. Tüm sağlık çalışanlarının emeklilikte gelir kayıplarının önemli ölçüde önüne geçecek olan döner sermayenin emekliliğe yansımasının hayata geçirilmediğini ifade eden Kahveci sağlık çalışanlarının şiddet olaylarına maruz kaldığını da belirtti.

Kahveci açıklamasında, ''14 Mart ancak sorunlar çözüldüğünde bizim için bir bayram olacaktır. Tüm bu yaşananlar ortadayken sağlık çalışanları nasıl 14 Mart Tıp Bayramını kutlasınlar. Çalışanların beklentisi karşılanmadan çalışma şartları, mali ve özlük haklarında gerekli düzenlemeler yapılmadan kutlanacak bir bayram yoktur. 14 Mart ancak sorunlar çözüldüğünde bizim için bir bayram olacaktır'' ifadelerini kullandı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon