Soylu'dan gazetemize 1 milyon TL'lik dava

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gazetemiz hakkında kendisine yönelik 'kişilik haklarını hedef aldığını' iddia ettiği yayımlar nedeniyle 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı. Soylu daha önce de gazetemizi hedef alan açıklamalarda bulunmuştu.

Yayınlanma: 05.07.2021 - 22:15
Soylu'dan gazetemize 1 milyon TL'lik dava
Abone Ol google-news
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avukatı Uğur Kızılca aracılığıyla gazetemiz aleyhine 1 milyon TL manevi tazminata hükmedilmesi talebiyle Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtığını duyurdu.

Soylu'nun avukatı Uğur Kızılca, yazılı açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Soylu’nun avukatı Kızılca tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Müvekkilim Süleyman Soylu hakkında Cumhuriyet gazetesi tarafından 52 gündür 254'ü doğrudan Süleyman Soylu’ya yönelik olmak üzere toplam 313 haber ve köşe yazısı yayımlanmıştır. Müvekkilimin kişilik haklarını hedef alan bu haberlerin tamamen kurgu ve gerçeğe aykırı olduğu, hakaret, iftira içerdiği, haberlerin veriliş biçimleri dikkate alındığında haber verme hakkının kötüye kullanıldığı, bu faaliyetin de gazetecilik olmadığı çok net bir şekilde anlaşılmaktadır" denildi.

Açıklamada, "Gelinen aşamada müvekkilimin 52 gündür sistematik bir şekilde maruz kaldığı saldırının ağırlığı ve kabul edilemez oluşu, saldırının ülke genelinde geniş bir kitleye ulaşacak şekilde alenen yapılmış olması, gerçeğe aykırı haberlerin içeriğinde yer alan hususlar, bu hususlara bilerek ve istenerek yer verildiğinin çok açık olması, bu süreçte odak olarak karşımıza çıkan gazete tarafından sistematik olarak ısrarla saldırıda bulunulması üzerine Cumhuriyet gazetesi aleyhine 1 milyon Türk Lirası manevi tazminata hükmedilmesi talebiyle Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açılmıştır” ifadeleri yer aldı.

CUMHURİYET'İ BİRÇOK KEZ HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Soylu, 19 Mayıs tarihinde TRT Haber'de katıldığı bir programda gazetemizin manşetlerini paylaşarak, Berkin Elvan, Osman Kavala ve Avrupa bildiri haberleri üzerinden gazetemizi hedef göstermişti.

Soylu, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, "Süleyman Soylu'ya çok yakın bir gazeteci Sedat Peker'le bir temas kurdu mu? Görüşme yaptı mı? Yeni videolar yayınlama, bakanımız seninle ilgili bir şeyler söyleyecek, bunları kafaya takma dedi mi? Sedat Peker çektiği bir videoyu o gazeteciye yolladı mı? Aman bu videoyu yayınlama dedi mi, demedi mi" sorularını sorduğu videonun izletilmesi üzerine her şeyin kurgulandığını savunmuş, gazetemizin haberlerini paylaşarak hedef almıştı.

Soylu, yayında "Her şeyi kurgulamışlar ve her şeyi ortaya koymuşlar. Şu Cumhuriyet gazeteciyle ilgili, şu bir kısmı, milletimize gösteriyorum. Şurada terör manşetleri yazıyor. Şimdi uyuşturucuyla ilgili mesele daha sonra..." şeklinde ifadeler kullanmıştı. Soylu ayrıca, Twitter hesabı üzerinden de gazetemizi hedef alan bir video paylaşmıştı.

Ayrıca Soylu, TRT yayınında gazetemizin haber başlığını göstererek, "Bu kimin ülkesinde çıkıyor bu gazete? Ne FETÖ, ne PKK, ne de DHKP-C ile arasında bir fark görmeden devam ediyor" ifadelerini kullanmıştı.

Soylu yine 11 Mayıs tarihinde de gazetemizi "Sizin tarihiniz, derin, kirli ve karanlık ilişkiler tarihidir. Türkiye eski Türkiye değil. Hesabını hukuk önünde vereceksiniz" sözleriyle hedef göstermişti. 

"Bir mafya pisliğinin hezeyanlarıyla terörle mücadele tarihimizin en şanlı komutanına çamur atan, ortakları HDPKK için intikam alan, Cumhuriyet gazetesi" yazan Soylu, "Sizin tarihiniz, derin, kirli ve karanlık ilişkiler tarihidir Türkiye eski Türkiye değil Hesabını hukuk önünde vereceksiniz" ifadelerini kullanmıştı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler