SPK'den 'Deniz Feneri' savunması

Sermaye Piyasası Kurumu (SPK), CHP tarafından kamuoyu gündemine taşınan Kanal 7 ile ilgili dosyanın sümenaltı edildiğini iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Açıklamada, Kanal 7 ile ilgili süren incelemenin konusunun "halka arz faaliyetinin" gerçekleştirilip, gerçekleştirilmediği olduğu bildirildi.

Yayınlanma: 15.09.2008 - 08:21
Abone Ol google-news

Sermaye Piyasası Kurumu (SPK), Kanal 7 incelemesinin sümen altı edildiği iddiasını yalanlayan yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada “İnceleme konusu halka arz faaliyetinin gerçekleştirilip, gerçekleştirilmediğidir” denilerek, bu konuda somut bir tespite ulaşılamadığı ve herhangi bir yaptırım önerisinde bulunulmadığına dikkat çekildi.

İnceleme için gerekli bilgi ve belgelerin verilmediği iddiasının da gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, “İncelemenin ilerleyen aşamalarında, konunun aydınlatılmasına yönelik gerekli bilgiler temin edilmiş ve bu bilgiler ışığında kurulumuzca karar alınmıştır” ifadeleri kullanıldı.  

SPK, Başkan Turan Erol’un eski danışmanı, yeni Hukuk İşleri Daire Başkanı olan Barış Akgül’ün sicilde usulsüzlük yaptığı ve kriterleri karşılamadığı halde göreve atandığı ve bu konunun Kanal 7 olayı ile bağlantısının bulunduğu iddialarına da yanıt verdi. Açıklamada, “Farklı çevrelerin yalan ve yanlış yönlendirmeleriyle görev yapmakta olan kamu görevlilerinin baskı altına alınmaya çalışılmasının ve karar alma mekanizmaları açıkça düzenlenmiş bulunan; teknik ve tarafsız bir bağımsız idari otorite olan Kurulumuzun bu şekilde yıpratılmaya çalışılmasının kamu yararına ve ülke menfaatlerine yönelik olmadığı açık olup, bu konuda gereken özenin gösterilmesi gerekmektedir” denildi.

Kanal 7 ile ilgili incelemenin 2004 yılında başlatıldığı ve yaklaşık 14 ay önce karara bağlandığı ifade edilen açıklamaya şöyle devam edildi:

“Konuyla ilgili bekleyen bir inceleme ya da yapılması gereken bir suç duyurusu bulunmamaktadır. İncelemenin konusu halka arz faaliyeti gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğidir. Uzman raporunda, iddia edilenin aksine, bu konuda somut bir tespite ulaşılamamış ve herhangi bir yaptırım ya da suç duyurusu önerisinde de bulunulmamıştır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler