Suçlu biz olduk

Kendi sözlerini unutan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, medyayı eleştirdi. Erdoğan, "Siyasi partileri çatışmaya çağıran dil ve üsluptan uzak durmaya çağırıyorum. Medyanın çatışmayı körükleyecek dili derhal terk etmesini temenni ediyorum" dedi.

Yayınlanma: 15.03.2014 - 22:10
Abone Ol google-news

Yaptığı mitinglerde gerilim ve çatışmayı yükseltici dil kullanmakla eleştirilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli’de sağduyu çağrısı yaparken Adana’da “Pensilvanya yönetimindeki yeni Ergenekon” ifadeleriyle cemaat için yeni nitelemelerde bulundu, işadamı Cem Boyner’i hedef aldı. Erdoğan, Beymen Mağazaları için boykot çağrısında bulundu.

Başbakan Erdoğan dün Dilovası’nda İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun İzmit Körfez Köprüsü ayağı keson batırma törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Erdoğan, sokak olaylarına dikkat çekerek “Her ne sebeple olursa olsun, sokakların çatışma alanına dönmesine, gençlerin karşı karşıya gelmesine asla tahammül edemeyiz. Sandıktan ümidi kesenlerin sokaklardan medet umduğunu görüyoruz. Buradan bir kez daha herkesi sorumlu davranmaya çağırıyorum. Buradan siyasi partilerin genel başkanlarına, sorumluluk ve samimiyet çağrısı yapıyorum. Hem genel başkanların hem de milletvekillerinin kışkırtıcı, ayrıştırıcı, çatışmaya, çağıran dil ve üsluptan uzak durmaya çağırıyorum” dedi.

Daha sonra Adana’ya geçerek düzenlenen mitingde partililere seslenen Erdoğan, “30 Mart devlet içine sızmış çetelerin artık tamamen kaybedeceği bir tarih olacak. Ergenekon’un da Pensilvanya yönetimindeki yeni Ergenekon’un da umudunu tamamen yitireceği tarih olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Boyner'i hedef aldı

Berkin Elvan’ın ölümü üzerine mesaj yayınlayarak, Beymen Mağazaları’nda internet erişimini serbest bırakan işadamı Cem Boyner’i hedef alan Başbakan Erdoğan boykot çağrısında bulundu. Erdoğan, “Bu Beymen var ya Beymen. Bütün dükkânlarını seferber ediyormuş. O malum eylemlerin olduğu gün. Kapıları açıkmış. İsmini anmayacaktım ama anmak zorundayım. Aklı başında olan bir işadamı kalkıp da bir iktidara karşı sokakları tahrik edenlerin, terörize edenlerin yanında yer alır mı? Ha sen mi yer alıyorsun. O zaman bunların karşılığını bulacaksınız. Bunların mağazalarından da gidip alışveriş yapmayın. Sivil direniş bu” dedi.

Adana’da durdurularak arama yapan MİTTIR’larına değinen Erdoğan, “Bunları izleyince bir Başbakan olarak çılgına döndüm. Orada kim olursa olsun, durduran kim olursa olsun bunlar haindir. Sana ‘MİT’in elemanıyım’ diyecek, sen onları kelepçeleyip, tekmeleyip üzerine basacaksın. Bir de pişmiş kelle gibi sırıtıyor. Ahlaksızlar. Oraya gelen savcı paralel yapı. 17 Aralık ve 25 Aralık’ta başlatılan operasyonla karşı 17 Aralık, 25 Aralık iyi ki oldu. Bunların yüzleri ortaya çıktı. Bütün ekiplerimizle bunları izliyoruz, kovalıyoruz, gereğini de vakti geldiğinde yapacağız” diye konuştu. 

 

Protestoculara tazyikli su

Adana’da miting öncesi Erdoğan’ı protesto etmek isteyen gruba polis tazyikli su sıkarak müdahale etti. Baraj Yolu Duygu Cafe önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, Başbakan Erdoğan ve AKP’yi protesto etti. Hükümet aleyhinde slogan atan grup, AKP İl Başkanlığı’na yürümek istedi. Bölgede yoğun güvenlik önlemi alan polis, grubun dağılmaması üzerine TOMA’larla su sıkarak müdahale etti. Ara sokaklara kaçan göstericiler, polise taş yağdırdı. Polisten kaçan eylemcilere tepki gösteren bir kadın da apartmandan üzerlerine kova ile su döktü. Bir süre devam eden gerginlik, ara sokaklarda da alınan önlemlerle son buldu.

Başbakan Erdoğan, Antalya mitinginde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yanı sıra mevcut büyükşehir belediye başkanı ve CHP’nin ikinci dönem tekrar aday gösterdiği Mustafa Akaydın’a yüklendi. Antalya’da geçen yıl 5’incisi düzenlenen Oktoberfest müzik ve eğlence etkinliği için AKP’li rakibi Menderes Türel tarafından sık sık eleştirilen başkan Akaydın’a kalabalık, “Biracı başkan” diye slogan attı. CHP lideri için “takıyyeci” ifadesini kullanan Başbakan Erdoğan, “Ey Kılıçdaroğlu takıyyeyi, iftirayı bırak kendine gel” dedi. Erdoğan, “Bunlar verdikleri hiçbir sözü tutmadı. Türkiye’yi bırakın, Antalya’yı bile kucaklayamadılar. Sahile sıkışıp kaldılar. AKP’ye karşı birleştiler. CHP, MHP bir de yanlarına Pensilvanya’yı aldılar” diye konuştu. Toplumsal olaylarda polisin sert müdahalesine yönelik eleştirilere de değinen Erdoğan, Bahçeli’nin Berkin Elvan’la ilgili sözlerini hatırlatarak “Ey Bahçeli! Ne ekmeği be! Kimi aldatıyorsunuz! Elinde sapanla yüzünde poşulu kişiyi görmüyor musun? Ondan sonra benim polisime hakaret ediyorsun. Benim polisimin orada yaptığı ne? Bu tür eylemlerde biber gazı kullanmak, güvenlik güçlerinin en doğal en tabii hakkıdır. Toplumun huzuru için bunu yapıyor. Polisin attığı adımı kalkıp kınayamayız” dedi. Fethullah Gülen’in 1999 yılında Türkiye’den kaçıp gittiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, “Vatanım diyor vatanına gelmiyor. 2 yıl önce kendisine davet yaptık. Onların malum olimpiyatları vardı, tabii artık bitti bizim için. Artık bunların olimpiyatları diye bir şey yok, o defterler kapandı” diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler