Şule İdil davasında İBB yetkilisi sanık, şoförü suçladı: Geri manevra yapmaması gerekiyor

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde hafriyat kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şule İdil Dere’nin davasının ikinci duruşması görüldü. İBB yetkilisi sanık Saffet Altındağ, şoförü suçlayarak “O alanda geri geri manevra yapmaması gerekirdi” dedi.

Yayınlanma: 07.02.2018 - 23:39
Abone Ol google-news

İstanbul Kadıköy’de 12 Mayıs 2016’da, parkta yürüdüğü sırada yaya-bisiklet yolunda çalışma yapan İBB’ye ait bir hafriyat kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybeden İstanbul Üniversitesi (İÜ) İktisat Fakültesi öğrencisi 23 yaşındaki Şule İdil Dere’nin ikinci duruşması görüldü. İBB yetkilisi sanık Saffet Altındağ, şoförü suçlayarak “O alanda geri geri manevra yapmaması gerekirdi” dedi.

Yabancı tanık Kyndall Shea Mc Dorman, olay mahallinde güvenlik önlemli olmadığını ve şoförün aracı hızlı kullandığını anlattı. Dorman “Kamyonun geri geri gelirken seslerini duydum. Açıkca duyuluyordu. Bip sesini duyduktan bir iki saniye sonra çığlık sesi duydum. Sesin geldiği yere baktığımda kamyonun geri geri geldiğini ve ayaktaki kadına çarptığını gördüm. Bana göre kamyon olması gerekenden hızlıydı. Kamyonun etrafında yönlendiren birileri yoktu. Çalışma sahasında kamyonu yönlendiren ve herhangi bir güvenlik tedbiri yoktu. Kazanın olduğu yer yayaların yürüdüğü yoldur” dedi.

Sanık İBB yetkilisi Saffet Altındağ ise, “Şoför arkadaş üzerine düşen görevi yerine getirmemiştir. O alanda geri geri manevra yapmaması gerekirdi. Çalışma alanına girmeden önce manevracının talimatıyla düz olarak yola gitmesi gerekir. Olayın gerçekleştiği yer resmiyette yaya yolu değildir. Ancak genel kullanım gereği yaya yoluna dönüşmüştür. Ben oraya çok yakın oturuyorum ben de yaya yolu olarak kullanıyorum” dedi

Görevsizlik talebi reddedildi

Söz alan müşteki Berdan Dere’nin Avukatı Murat Özveri, eylemin kamyon şoförü Mümin Kılıç yönünden, “Olası kastla adam öldürme”, diğer sanıklar yönünden de, “İhmal suretiyle kasten öldürme” suçu kapsamında kalma ihtimali bulunduğunu, bu nedenle görevsizlik kararı verilerek dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesini istedi. Müşteki avukatlarının talebini reddeden mahkeme, duruşmayı 11 Nisan’a erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler