'Suriye tehlike'

"Suriye Eylem Grubu"nun bugün yapılacak Cenevre Konferansı'ndan önce St.Petersburg'da bir araya gelen ABD ve Rusya Dışişleri Bakanları arasında başbaşa bir görüşme yapıldı, görüşmede ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Suriye sorununun bölgesel etkilerine dikkat çekti.

Yayınlanma: 30.06.2012 - 08:30
Abone Ol google-news

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un, bugün Cenevre'de yapılacak "Suriye Eylem Grubu" konferansından önce St.Petersburg'da bir saat başbaşa Suriye konusunu görüştüklerini bildirdi. Yetkili görüşmenin öncelikle Cenevre toplantısına hazırlık amacı taşıdığını bildirdi. İki dışişleri bakanının zorluk ve sorun oluşturan her konuyu ele aldıklarını, ancak Kofi Annan'ın çabalarına saygı göstermek adına çözüme son noktanın Cenevre toplantısında konulması gerektiğini belirttiklerini anlatan belirten yetkili gazetecilere şöyle dedi:

"Siyasi dönüşüm yol haritası ve bunun önemine ek olarak Suriye'yi daha geniş anlamda konuştular. Soru 'Suriye konusuna neden dikkat etmemiz gerekiyor?' idi. Sorun sadece Suriye halkının acıları ve ülkenin kendi kendisinin üstesinden geleceği tehlikeden ibaret değil, Bakan (Clinton) daha geniş bölge için gerçek bir tehlike olduğuna dikkat çekti. Sadece bu hafta içinde Suriye ve Türkiye arasında gerilimler gördük. Lübnan'a etkisini gördük. Ürdün üzerinde ciddi bir destabilizasyon etkisi olabilir. İsrail üzerinde etkiye sahip olabilir. Bu yüzden Güvenlik Konseyi üyeleri ve bölgedeki devletlere, liderliklerini icra etmeleri ve şiddeti sona erdirmeye ve siyasi dönüşüme nasıl yardımcı olabileceksek onu yapmak düşüyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler