Suriye'de 300 kişi gözaltına alındı

Suriye'nin başkenti Şam yakınlarındaki Sakba'da bu sabah 300'den fazla kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Yayınlanma: 05.05.2011 - 07:33
Abone Ol google-news

İnsan hakları eylemcileri, güvenlik güçleri ve Suriye ordusunun tutuklama kampanyasında Şam'ın banliyölerinden Sakba'da bu sabah 300'den fazla kişinin gözaltına alındığını belirttiler. Bu arada, Suriyeli General Riad Haddad, ordu birliklerinin 25 Nisan'dan beri kuşatma altında tuttukları Dera kentinden bugün çekilmeye başlayacaklarını bildirdi.

Silahlı kuvvetlerin Dera'daki görevini tamamladığını ve önümüzdeki saatlerde çekilmeye başlayacağını belirten General Haddad, bunun aşamalı olacağını ve kentte normal yaşama dönüleceğini söyledi.
 

 

Askeri birlikler Dera'dan çekiliyor

Suriye'nin Dera kentinde bulunan askeri birlikler kentten çekiliyor. Basına göre, "Bir süredir Dera kentine konuşlanmış olan askeri birlikler kentten çekilmeye başladı." Aşamalı olarak çekilecek birliklerin birkaç gün içinde kenti tamamen boşaltacağı bildiriliyor. Dera kentine, "silahlı Selefi gruplara yönelik operasyonlar yapmak üzere girdiği" belirtilen ordu birliğinin operasyonlar sırasında silahlı gruplarla ilişkisi olduğu gerekçesiyle çok sayıda kişiyi tutukladığı, yüklü miktarda silah ve mühimmat ele geçirdiği kaydediliyor. Birliklerin, operasyonları tamamladıkları için kentten çekildiği belirtiliyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler