Suriye'deki Kürt bölgesinde hareketlilik

Suriye'de ordu birliklerinin Kürt nüfusunun yoğun olduğu Haseke iline bağlı Derbasiye kasabasından çekilme kararı aldıkları öne sürüldü.

Yayınlanma: 10.11.2012 - 10:31
Abone Ol google-news

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün yerel kaynaklara dayanarak verdiği bilgiye göre, PKK'nin Suriye'deki uzantısı olarak bilinen Demokratik Birlik Partisi'ne (PYD) bağlı Batı Kürdistan Halk Savunma Birlikleri(YPG)'nin, Kürt nüfusunun yoğun olduğu Haseke iline bağlı Derbasiye kasabasını kuşatmasının ardından, Esad güçlerine bağlı askerler, askeri binaları teslim etme kararı aldı.

Öte yandan Haseke'ye bağlı Ra'sul Ayn ilçesinin Özgür Suriye Ordusu tarafından kuşatıldığı, Hava Kuvvetleri İstihbarat Karargahı ve Devlet Güvenlik Karargahı'na düzenlenen saldırıda 50 Suriye askerinin öldürüldüğü ve 36 askerin de esir alındığı kaydedildi.

 

Türkmen bölgesinde patlama

Bu arada Suriye ordusunun Lazkiye kentine bağlı Bayır-Bucak Türkmen bölgesinde yer alan, Gebelli, Gebere ve Kulcuk köylerine füzelerle saldırı düzenlediği iddia edildi.

Bölgedeki bazı evlerin saldırı sonucu yıkıldığı öne sürüldü.

Patlama sesleri, Hatay'ın Yayladağı ilçesi merkezinden ve köylerinden de duyuldu.


Dera'da askeri karargaha intihar saldırısı

Öte yandan Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü (SOHR), sabah saatlerinde Suriye'nin güneyindeki Dera'da bir askeri karargaha bomba yüklü araçlarla iki intihar saldırısı düzenlendiğini öne sürdü. SOHR Müdürü Rami Abdurrahman, yerel kaynaklara dayandırdığı açıklamasında, patlamaların ardından rejime bağlı güçlerle muhalifler arasında şiddetli çatışmaların çıktığını, ilk belirlemelere göre 20 Suriye askerinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda kişinin de yaralandığını iddia etti. Ancak bu bilgi henüz bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmadı.

Suriye resmi haber ajansı SANA ise, Dera'da askeri istihbarata ait bir bina yakınında bomba yüklü 2 aracın infilak etmesi sonucu çok sayıda kişinin öldüğünü, patlamaların çevrede büyük yıkıma yol açtığını bildirdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon