Sürücülere domuz uyarısı

Tatil döneminde en işlek yollardan biri olan Ankara-Antalya güzergahındaki Konya'nın Seydişehir ilçesinde, ana yola çıkan domuzlar tehlike oluşturuyor.

Yayınlanma: 09.08.2009 - 11:32
Abone Ol google-news

Tatil dönemleri başta olmak üzere yılda yaklaşık 4 milyon aracın geçiş yaptığı, Ankara-Konya-Antalya karayolu güzergahında bulunan Konya'nın Seydişehir ilçesinde, kara yolundan geçiş yapan yaban domuzları trafikte seyreden araçlar için risk yaratıyor.

Özellikle Seydişehir-Konya karayolunun 20 ile 30. kilometresi ile Seydişehir-Antalya 5 ile 10. kilometreleri arasında araçların önüne aniden fırlayan, 150 kilo ile 500 kilogram ağırlığa sahip yaban domuzları, araçların kaza yapmasına ya da çarparak zarar görmesine neden oluyor.

Özellikle araçlarda maddi hasar meydana gelmesine neden olan domuzlara karşı söz konusu yerlerde daha dikkatli seyredilmesini isteyen Bölge Trafik yetkilileri, ''Bu bölgede sürücüler daha dikkatli seyretmelidir. Özellikle tatil dönüşlerinin yoğunlaştığı bu dönemde sürücülerin bu konuda medya yoluyla bilgilendirilmesini önemli görüyoruz'' dedi.

Araçlara çarparak telef olan yol kenarındaki yaban domuzları dikkati çekerken, bazı tatilciler ilk kez yakından gördükleri yaban domuzlarının fotoğrafını ya da görüntülerini, cep telefonlarına kaydediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler