Suudi savcı ülkesine döndü

Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturması kapsamında İstanbul'a gelen Suudi Başsavcı Suud Muceb'in incelemelerini tamamladığı ve ülkesine dönmek üzere Atatürk Havalimanı'na gittiği bildirildi. Savcının uçağına yüklenmek üzere havalimanına getirilen numaralı siyah kutular ve kuruyemiş kutuları dikkat çekti.

Yayınlanma: 31.10.2018 - 08:48
Abone Ol google-news

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması için Türkiye’ye gelen Suudi Arabistan Başsavcısı Suud El Muceb, İstanbul’daki incelemelerini tamamladı.

Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili incelemelerde bulunmak iki gün önce özel uçakla İstanbul’a gelen Suudi Arabistan Başsavcısı Suud Muceb, aynı gün İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile yaklaşık 1 saat 15 dakika görüşmüştü.

Muceb, dün yine adliyeye giderek Fidan’la yaklaşık 1 saat görüştükten sonra beraberindeki heyetle ülkesinin Levent’teki başkonsolosluğuna gelerek burada yaklaşık 1.5 saat kalmıştı.

Başsavcı, dün gece saat 00.10 sıralarında da İstanbul MİT Bölge Müdürlüğü’ne gitmişti.

İncelemelerini tamamlayan Muceb’in ülkesine dönmek üzere Atatürk Havalimanı’na gittiği bildirildi.

 

SAVCI KURUYEMİŞ VE LOKUM ALMIŞ

Başsavcı Suud El Muceb'dan önce havalimanına heyetten bir araç geldi. Araçtan başsavcının heyetinde bulunan 4 kişi indi. Bu kişilerin beraberinde getirdiği üzerinde numaralar ve kilitler bulunan 5 büyük kutu dikkat çekti.

Ayrıca, görevlilerce x-ray cihazından geçirilen kuruyemiş ve lokum kutuları da VİP'ten geçirelerek uçağa yüklendi.

<haber-yatay:1126824>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler