Tahran ateş açtığını kabul etti ve ABD'yi uyardı

İran yönetimi, geçtiğimiz hafta ABD'ye ait bir insansız uçağa ateş açmasının nedeninin hava sahası ihlali olduğunu açıkladı.

Yayınlanma: 09.11.2012 - 15:31
Abone Ol google-news

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Üyesi Muhammed Salih Cukar, konuya ilişkin, yarı resmi Genç Gazeteciler Kulübü'ne yaptığı açıklamada, "Hava sahamızı ihlal ettiği için insansız ABD uçağına ateş açıldı" ifadesini kullandı.

Uçağın, bilgi toplamak için geçtiğimiz hafta İran hava sahasına girdiğini belirten Cukar; hava, kara ve deniz sahasını ihlal edenlerin "kararlı" ve "sağlam" bir cevapla karşılaşacağını söyledi.

İhlalden dolayı ABD'nin açıklama yapması gerektiğini ifade eden Cukar, yabancı güçlerin Basra Körfezi'ndeki askeri varlıklarının tüm bölge için tehdit olduğunu bildirdi.

İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayiri de Fars Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, İran'ın hava, kara ve deniz sahasına girecek yabancı uçaklara kesinlikle cevap verileceğini bildirdi.

ABD Savunma Bakanlığı, İran'a ait bir SU-25 askeri uçağının bir hafta önce Basra Körfezi üzerinde uluslararası hava sahasında silahsız bir Amerikan insansız uçağına birkaç el ateş açtığını ancak uçağının isabet almadığını açıklamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler