Tahran yönetiminin ABD tepkisi sürüyor

ABD'nin nükleer silah kullanımına ilişkin yeni stratejisine Tahran yönetiminin tepkileri sürüyor.

Yayınlanma: 11.04.2010 - 14:04
Abone Ol google-news

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD Başkanı Barack Obama'nın açıkladığı yeni stratejiyi eleştirdi.

Hamaney, "Bugün, gerçek anlamda savaş çığırtkanlığı yapanlar 'barış'tan bahsediyor; insanların nezdinde hiç itibarı olmayanlar, insan hakları iddiasında bulunuyor" ifadesini kullandı.

"Dünya, bu tür konuşmaları görmemezlikten gelmemeli" diyen Hamaney, "İnsan hakları savunuculuğu ve terörizmle mücadele iddiasında olunduğu 21. yüzyılda bir ülkenin başkanı, atom bombasıyla saldırıdan söz ediyor" diye konuştu.

Obama'nın açıklamalarını, ABD'nin zararına olarak gören Hamaney, "Bu ifadelerin anlamı şudur: ABD şer devletidir, güvenilmeyen bir devlettir" dedi.

Hamaney şunları söyledi:
"ABD, İran'ın nükleer enerjide güvenilir olmadığı konusunda diğerlerini inandırmak için son yıllarda çok çaba gösterdi. Şimdi aşikar oldu ki, asıl güvenilir olmayanlar atom bombasına sahip ülkeler ve hayasızca başkalarını atom bombasıyla tehdit edenlerdir. ABD Başkanı'nın sözleri kendileri açısından rüsva edicidir."

İran meclisi de bugün yayımladığı bildiride, "ABD Başkanı'nın, savaş çığırtkanlığı yapan edebiyatı, İran halkının temsilcilerince şiddetle kınanmaya mahkumdur" ifadesi kullanılmış ve Dışişleri Bakanlığı'ndan, "ABD'yi dünya barışını tehdit eden bir ülke olarak BM'ye şikayet etmesi" istenmişti.

Dışişleri Bakanlığı da "ABD'nin resmen BM'ye şikayet edileceğini" açıklamıştı.
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad da bir süre önceki açıklamasında Obama'yı eleştirmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler