'Taksi durağında 0 tek sayıdır çift sayıdır kavgası' paylaşımına gözaltı

Yeni tip korona virüsle mücadele kapsamında taksilere tek-çift plaka uygulanması kararı sonrası bir şahıs sosyal medya hesabından, “Bağcılar’da bir taksi durağında ‘0 tek sayıdır çift sayıdır’ kavgası: 2 yaralı bir taksici gözaltına” şeklinde paylaşım yaptı. Bağcılar polisi tarafından tespit edilerek evinde gözaltına alınan şahsa, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama” suçundan işlem yapıldı. Şahıs ilk ifadesinde, “Goygoy olsun diye yaptım” diyerek kendini savundu.

Yayınlanma: 01.04.2020 - 10:58
'Taksi durağında 0 tek sayıdır çift sayıdır kavgası' paylaşımına gözaltı
Abone Ol google-news

Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı genelde yayınlayarak İstanbul, Ankara ve İzmir'de taksilerin trafiğe çıkışına kısıtlama getirmişti. Yürürlüğe giren genelgeye göre, taksiler artık bir gece tek plaka, bir gece çift plaka olarak trafiğe çıkmaya başladı. Kararlar uygulamaya konulmasının ardından bir şahıs sosyal medya hesabından önceki gün, “Bağcılar’da bir taksi durağında ‘0 tek sayıdır çift sayıdır’ kavgası: 2 yaralı bir taksici gözaltında” şeklinde bir paylaşım yaptı.

Paylaşımın ardından Ceyhun T.'nin (38) adresini tespit eden polis, şahsı gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıs sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından Bağcılar Asayiş Büro Amirliğine götürüldü. 

“GOYGOY OLSUN DİYE YAPTIM”

İlk ifadesinde, “Goygoy olsun diye yaptım” dediği öğrenilen şahsa, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama suçu”ndan işlem yapıldığı öğrenildi. Ayrıca şahsın aynı sosyal medya hesabından, “Plakanın son hanesine göre aritmetik ve ardışık şekilde trafiğe çıkılması konusunu anlamayan 2000 taksici Vatan caddesinden eylem yapıyor”, “Sarı öfke taksimetreyi açtı yollara döküldü beni arıyor. Hem dövüp hem ücretini alacaklar” şeklinde paylaşımlar da yaptığı belirlendi. Emniyette gözaltında tutulan Ceyhun T.’nin mevcutlu olarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edileceği öğrenildi.

CEYHUN T.'NİN EŞİNDEN AÇIKLAMA

Eşinin gözaltına alınması sonrası ulaştığımız Dilek T., gözaltı kararına çok şaşırdıklarını, eşinin her zaman espri yapmayı seven biri olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Tamamen mizah amaçlı attığı bir tweetti. Tweetinin devamında da zaten mizah amaçlıdır gerçek kişilerle alakası yoktur diye açıklama yapıyor. Tweetlerin altına bakıldığında da zaten herkesin güldüğü, eğlendiği belli oluyor. Ancak durum böyleyken dün akşam saat 18.00'de polisler eve gelerek karakola götürdü. Şu anda da mahkemeke için Bakırköy Adliyesi'ne gideceğiz. Mizah anlayışı güçlü biridir ve böyle şakaları hep yapar. Böyle anlaşılabileceğini hiç düşünmedim" 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler