Taksim'de 27 kişi gözaltına alındı

Taksim'de izinsiz oturma eylemi yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. DTP ve bazı sivil toplum örgütleri Tarlabaşı'ndan Taksim yönüne gitmek istedi. Çevrede yoğun güvenlik önlemleri alan polis, dağılmaları yolunda uyardığı gruba, daha sonra göz yaşartıcı gazlarla müdahalede bulundu. 27 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Yayınlanma: 02.11.2008 - 12:28
Abone Ol google-news

Taksim'de izinsiz oturma eylemi yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Tarlabaşı Sakızağacı Caddesi'nde toplanan grup, Taksim yönüne gitmek istedi. Çevrede yoğun güvenlik önlemleri alan polis, dağılmaları yolunda uyardığı gruba, daha sonra göz yaşartıcı gazlarla müdahalede bulundu.

Grup, polisin müdahalesi üzerine ara sokaklara dağıldı. Bu sırada bazı kişiler gözaltına alındı. DTP İstanbul İl Başkanı Halil Aksoy'un da aralarında bulunduğu 27 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Bu kişiler, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ait minibüslere bindirilerek, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine getirildi.
 

Eğitim-Sen'e izin verilmedi

Bu arada, polisin önlem aldığı grubun dışında Eğitim-Sen İstanbul Şubeleri üyesi kadınların oluşturduğu bir grup, saat 13.00'te Taksim Meydanı'nda yazar Hüseyin Üzmez'in tahliyesine ilişkin basın açıklaması yapmak istedi. Polis, Valilik izni olmadığı gerekçesiyle gruba izin vermedi.

Bunun üzerine basın mensuplarına bilgi veren Saniye Denli, açıklamayı yarın aynı yer ve saatte yapacaklarını söyledi. Bu grup daha sonra Taksim'den ayrıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler