Taksim'de 'kurtuluş yürüyüşü'

İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıl dönümü dolayısıyla Taksim'de ''Kurtuluş Yürüyüşü'' gerçekleştirildi.

Yayınlanma: 06.10.2012 - 11:43
Abone Ol google-news

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın da aralarında bulunduğu grup, Galatasaray Lisesi önünde toplandı. Ellerindeki Türk bayrakları taşıyan grup, belediye bandosu eşliğinde Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı'na kadar yürüdü.

Cumhuriyet Anıtı'na, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenginin sunulmasının ardından İstiklal Marşı söylendi ve göndere bayrak çekildi.

Yürüyüş sırasında açıklama yapan Vali Mutlu, imparatorluk başkentinde, güçlü bir şehrin tarihinde maalesef kısa bir dönem de olsa işgal yıllarının yaşandığını söyledi.

 

"Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde İstanbul özgürlüğüne kavuşmuştur"

Başbakan Erdoğan, İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, ''Kültür ve medeniyetimizin sembol şehri olan İstanbul'un Birinci Dünya Savaşı'nın bitiminde işgale uğradığı o gün, tarihimize 'kara gün' olarak geçmiştir'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti:
''Ne mutlu ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde başlatılan milli mücadelenin başarıya ulaşmasıyla birlikte, Anadolu'nun her karış toprağı gibi, İstanbul da yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. İstanbul'un maruz kaldığı bu işgalden kurtulması, adeta, 1453 yılındaki fetih coşkusunun bir kez daha yaşanmasına vesile olmuştur. Keza, işgalin sona ermesiyle birlikte şehre giren kahraman ordumuz sevinç göz yaşları ve çiçek yağmurları eşliğinde karşılanmış, İstanbul'un dört bir yanında bağımsızlığımızın sembolü olan bayraklarımız özgürce dalgalanmaya başlamıştır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler