"Tarçın, Alzheimer riskini azaltabilir"
Tarçının, Alzheimer hastalığı riskini azaltabileceği belirlendi.

ABD'deki California Üniversitesi'nden Roshni George ve Donald Graves'in yaptığı araştırma, tarçında bulunan cinnamaldehyde ve epikatekin bileşenlerinin, Alzheimer ile mücadelede başarılı olduğunu gösterdi.
Araştırmacılar bu maddelerin, beyin hücrelerindeki "protein ipliklerinin" oluşumunu önleyebileceğini belirtti.
Bilim adamları, tarçına kokusunu ve parlaklığını veren "cinnamaldehyde" maddesinin, sinirlerin yapısı ve işlevinde büyük rol oynayan "tau" proteinini koruyabildiğini vurguladı.
Çikolata, kırmızı şarap ve yaban mersininde de bulunan "epikatekin"in çok iyi bir antioksidan olduğu açıklandı.
"Journal of Alzheimer's Disease" dergisinda yayımlanan araştırma, umut verici olsa da bileşenlerin insanlar üzerindeki etkisinin anlaşılması için katedilmesi gereken uzun bir yolun bulunduğunu belirten bilim adamları, yemeklerde kullanılandan daha fazla tarçının tüketilmemesi konusunda uyardı.
Sonuçlar, başka araştırmalarla da doğrulanırsa, tarçın ve bileşenleri Alzheimer için yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilmesini yolunu açabilir.

En Çok Okunan Haberler
-
En tehlikeli 3 bölgeyi sıraladı, yüzde verdi!
-
Erdoğan sadece bu senaryoda kazanıyor!
-
Abdülkadir Selvi anketleri paylaştı AKP'yi uyardı
-
Erdoğan: Cengiz Holding'in yardımını beğenmedim
-
AKP heyeti çıkan rüzgardan koşarak kaçtı
-
Deprem anmasında gerginlik
-
Ferdi Tayfur'un vasiyeti açıklandı: Kızı ateş püskürdü
-
Fatih Portakal'dan dikkat çeken karar!
-
'Böyle bir olaya ilk kez şahit oldum'
-
MHP'den sağlık durumuna ilişkin açıklama