"Tarçın, Alzheimer riskini azaltabilir"
Tarçının, Alzheimer hastalığı riskini azaltabileceği belirlendi.
ABD'deki California Üniversitesi'nden Roshni George ve Donald Graves'in yaptığı araştırma, tarçında bulunan cinnamaldehyde ve epikatekin bileşenlerinin, Alzheimer ile mücadelede başarılı olduğunu gösterdi.
Araştırmacılar bu maddelerin, beyin hücrelerindeki "protein ipliklerinin" oluşumunu önleyebileceğini belirtti.
Bilim adamları, tarçına kokusunu ve parlaklığını veren "cinnamaldehyde" maddesinin, sinirlerin yapısı ve işlevinde büyük rol oynayan "tau" proteinini koruyabildiğini vurguladı.
Çikolata, kırmızı şarap ve yaban mersininde de bulunan "epikatekin"in çok iyi bir antioksidan olduğu açıklandı.
"Journal of Alzheimer's Disease" dergisinda yayımlanan araştırma, umut verici olsa da bileşenlerin insanlar üzerindeki etkisinin anlaşılması için katedilmesi gereken uzun bir yolun bulunduğunu belirten bilim adamları, yemeklerde kullanılandan daha fazla tarçının tüketilmemesi konusunda uyardı.
Sonuçlar, başka araştırmalarla da doğrulanırsa, tarçın ve bileşenleri Alzheimer için yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilmesini yolunu açabilir.
Video Haberler
-
İmamoğlu'ndan 'Türk Ocakları' göndermesi
-
İstanbul'da hareketli dakikalar
-
Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi
-
Osmaniye'de feci kaza: 1 ölü, 1 yaralı
-
Hareketli dakikalar: Milyonluk yatta can pazarı
-
Arda Turan'dan şaşırtan AKP yanıtı
-
Sarallara dev operasyon
-
'Elinde son derece ciddi bilgiler, belgeler var'
-
'Şahmeran' operasyonunda yeni gelişme
-
AKP'li başkandan işçiye tehdit
En Çok Okunan Haberler
-
En düşük emekli maaşı belli oldu
-
Lille yeni teknik direktörü Paulo Fonseca oldu!
-
Şirketlere kayyum atandı, binlerce hesaba el konuldu
-
Erdoğdu ve Torun, CHP'den istifa etti
-
Kulislerdeki 3 'Sedat Peker' söylentisi
-
Sarallara dev operasyon
-
Cumhur'a kötü haber, yüzde 7 kurtarmadı
-
Arda Turan'dan şaşırtan AKP yanıtı
-
İki konuda uzlaşı sağlandı
-
Medyadaki AKP’lilerin Peker iddiaları