Tasarının 3 maddesi kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda, Türk Borçlar Kanunu Tasarısı'nın birinci bölümünde yer alan ilk 3 maddesi kabul edildi.

Yayınlanma: 15.10.2009 - 14:11
Abone Ol google-news

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, madde metinlerinde Türkçe kelimelerin kullanılması amacıyla değişiklik önergeleri verdi. Kanun dilinin Türkçeleştirilmesi amacıyla tasarının hazırlandığını belirten Bal, konuşma dilinde kullanılan, herkes tarafından anlaşılan kelimeler yerine yabancı kökenli kelimelerin kullanılmasına bir anlam veremediğini söyledi.
Faruk Bal'ın, tasarıdaki ''sözleşme kurmak'' yerine ''sözleşme yapmak'', ''nokta'' yerine ''konu'', ''ikinci derece'' yerine ''asli olmayan hususlar'' şeklinde kelimelerin kullanılması doğrultusunda verdiği önergeler kabul edilmedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz ise Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in bakan olduktan sonra tasarıyı önünde hazır bir şekilde bulduğunu ifade ederek, Ergin'in bu tasarıyı savunamayacağını ileri sürdü.

AKP'li milletvekillerin, Meclis tatildeyken seçim bölgelerine giderek yarım kalmış tesisleri gezdiklerini anlatan Ağyüz, ''Sizin gündeminizle vatandaşın gündemi aynı değil. Halkın cebinde yangın var. Çalışana, esnafa, çiftçiye düşman bir iktidarla karşı karşıyayız'' diye konuştu.

Ağyüz, verdiği değişiklik önergesini Komisyon ile Hükümet temsilcilerinin kabul etmemesi üzerine, ''Ben yaptım oldu anlayışınızı bu yasada da sürdürüyorsunuz'' dedi.
Toplam 649 maddeden oluşan Türk Borçlar Kanunu Tasarısının maddelerinin görüşülmesine devam ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler