Tatil cenneti Urla, festivalle coşuyor

İzmir’in hızla gelişen ilçelerinden Urla, 7 ay boyunca birbirinden ilginç 10 farklı festivale ev sahipliği yapıyor.

Yayınlanma: 01.08.2019 - 23:22
Abone Ol google-news

Lezzet avcılarının yanı sıra sanat, kültür ve yarışlara kadar birçok alanda farklı festivale ev sahipliği yaptıklarını kaydeden Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, “Sadece Uluslararası Enginar Festivali’ne 450 bin civarında katılım olduğunu düşünürsek Urlamızda her yıl 1.5 milyon kişiyi festivaller dolayısıyla ağırladığımızı söyleyebilirim” dedi.

Urla’nın ekonomik yönden gelişmesinde festival ve şenliklerin son derece önemli olduğunu belirten Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, bu sayede esnafın da yüzünün güldüğünü kaydetti. İlçede ekim, kasım, aralık, ocak ve şubat ayını kapsayan 5 ay haricinde yıl boyu farklı konseptte renkli festival ve şenlikler düzenlendiğini vurgulayan Oğuz, bu etkinliklerin ilçenin tanıtımına da büyük katkı sağladığını açıkladı.

10 farklı festival

İlçede ikisi uluslararası olmak üzere 10 farklı festival ile şenlik yapıldığını vurgulayan Oğuz, “En geniş kapsamlı olan, aynı zamanda tescilli olan Urla Sakız Enginarı Festivali’nde her yıl yüz binlerce vatandaşımızı ağırlıyoruz. Ayrıca geçtiğimiz hafta son bulan Uluslararası Tiyatro Festivali ile sanatı köylerimize, mahallelerimize kadar götürüp 10 binden fazla vatandaşımızı tiyatroyla buluşturduk. Bunun yanında ot festivali, Arnavut böreği şenliği, bağ bozumu şenliği, oyuk festivali, uçurtma şenliği, yelken ve enduro yarışları da her geçen yıl daha fazla ilgi gören etkinliklerimiz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler