Tatlıses ve Alişan için karar verildi
Duruşmaya örgütün lideri olduğu öne sürülen Kürşat Yılmaz ile örgüte yardım ettikleri iddia edilen İbrahim Tatlıses ve Alişan’ın da aralarında bulunduğu diğer sanıklar gelmedi.
Türkücü İbrahim Tatlıses ve Alişan’ın, Kürşat Yılmaz’ın kurduğu örgüte yardım ettikleri gerekçesiyle yargılandıkları davada Yargıtay’ın bozma kararının ardından yapılan ilk duruşmada yetkisizlik kararı verildi
KÜRŞAT Yılmaz’ın liderliğinde suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım ettikleri gerekçesiyle yargılanan türkücü İbrahim Tatlıses ve Alişan’ın da aralarında bulunduğu 47 sanık hakkında yapılan ilk yargılamada Tatlıses ve Alişan’a verilen 1 yıl 10 ay hapis cezası ertelenmişti. Aynı davada sanık olarak yargılanan manken Tuğba Özay ile işadamı Korkmaz Yiğit ise beraat etmişti. Örgütün lideri olduğu öne sürülen Kürşat Yılmaz ise 66 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
Yargıtay, türkücü İbrahim Tatlıses, Alişan ve çetenin lideri olduğu iddia edilen Kürşat Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 34 kişi hakkındaki hükmü bozmuştu. İşadamı Korkmaz Yiğit ile manken Tuğba Özay’ın da aralarında yer aldığı 13 sanık hakkında “yağma’’, “yağmaya teşebbüs etmek’’, “devletin emniyet teşkilatını alenen aşağılamak’’, “örgüt üyeliği’’ ile “örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek’’ suçlarından verilen beraat kararı ise onanmıştı.
6 SANIK GELDİ
Yargıtay’ın bozma kararının ardından yapılan ilk duruşmaya 6 sanık katıldı. Örgütün lideri olduğu öne sürülen Kürşat Yılmaz ile örgüte yardım ettikleri iddia edilen İbrahim Tatlıses ve Alişan’ın da aralarında bulunduğu diğer sanıklar ise gelmedi.
Habertürk'ün haberine göre, duruşmada Savcı Bilgin Uysal, sanıklar hakkında suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, silahlı yağma, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme, yaralama suçlarından dava açıldığını ve yargılamanın yapıldığını hatırlattı. Uysal, TMK’nın 10. maddesi ile yetkili mahkemelerin kapatıldığını ve dava dosyasının İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildiğini belirtti. Kürşat Yılmaz’ın örgütün lideri olmakla suçlandığına, Beykoz’da bulunan ikamet adresinden örgütü yönettiğinin iddia edildiğine dikkat çeken Savcı Uysal, suç yeri dikkate alındığında İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’nin görevli ve yetkili olduğunu ifade etti. Uysal, dosyanın görevli ve yetkili olan İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesini talep etti. Savcının talebini dikkate alan mahkeme de suç yerinin Anadolu Adliyesi yargı sınırları içerisinde kaldığını dile getirerek yetkisizlik kararı ile dosyayı Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.
En Çok Okunan Haberler
- Dönmek isteyen gençler için şartını açıkladı
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- Bir acayip Türkiye hikâyesi
- ‘Kartlar bloke edilebilir’ uyarısı!
- CHP'nin ilçe başkanından açıklama!
- Jose Mourinho'dan genç futbolcuya övgü!
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü
- Kılıçdaroğlu'ndan Özel'e 'Suriye' yanıtı
- Başkan Özarslan’dan açıklama
- Bu kebapçılara dikkat!