TBMM Başkanı Toptan Mengen'de

Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali'ne katılan TBMM Başkanı Köksal Toptan, Zonguldak'ı TEM'e bağlayan yolun önemine değinerek 'Türkiye'nin önü aydınlıktır. Heyecanınızı kaybetmeyin" dedi.

Yayınlanma: 27.06.2009 - 13:06
Abone Ol google-news

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye'nin önünün aydınlık olduğunu belirterek, ''Türkiye'nin geleceğinin aydınlık olduğuna hepimizin inanması ve heyecanımızı kaybetmememiz gerekmektedir'' dedi.

Bolu'nun Mengen ilçesinde iki gün sürecek olan 25. düzenlenen Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali'ne katılan Meclis Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan coşku ile karşılandı. Festival alanına gelen Toptan, Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen aşçıları selamladı.

Köksal Toptan, festivalde yaptığı konuşmada, aşçılık festivalinin büyük bir önem taşıdığını ifade ederek, ''Süratle kalkınan dünyanın en güçlü ülkelerinden biri haline gelen Türkiye'mizin daha ileriye taşınması, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 2023 yılında ekonomik bakımdan en güçlü on ülkesi arasına girmesi, sorunları tek tek aşmamızla mümkün olabilecektir'' diye konuştu.
 

'İnsanımızın eğitime olan ilgi ve iştahı artıyor'

İnsanların eğitime olan ilgisinden dolayı eski bir Milli Eğitim Bakanı olarak gurur duyduğunu kaydeden Toptan, ''İnsanımızın eğitime olan ilgisi ve iştahı Mengen yemekleri gibi her gün daha bir artıyor. Çünkü insanımız her sorunun daha iyi bir eğitimle aşılabileceğini biliyor, buna inanıyor. Çünkü gelecekte dünya ile rekabet edecek olan çocuklarımızın, gençlerimizin ancak çok iyi eğitim almakla bunu başarabileceğini biliyor. Fakülte isteyen, meslek yüksekokulu isteyen, daha çok isteyen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

Zonguldak'ı otoyola, TEM'e bağlayan yolun önemine de değinen Meclis Başkanı Toptan, şunları kaydetti: ''Bu yol, ekonomik bakımdan da çok büyük bir önem ifade etmektedir. Zonguldak ve Bartın olarak bizim kullanacağımız Yeniçağa Dorukan Tüneli arasındaki yolun yapımı için çok büyük fedakarlıklarla bunu gerçekleştiren Sayın Vali'mize teşekkür etmeyi bir Zonguldak'lı olarak borç biliyorum. Kalan kısımla ilgili kara yollarının çalışması devam etmekte. Bu yıl içerisinde birtakım ihaleler yapılacak. Yıl sonunda bu işlemler tamamlandıktan sonra Yeniçağa, Mengen, Devrek, Zonguldak ve Bartın yolları çok rahat gidilip gelinebilir bir hale gelecektir. Türkiye'nin önü aydınlıktır. Türkiye'nin geleceğinin aydınlık olduğuna hepimizin inanması ve heyecanımızı kaybetmememiz gerekmektedir.''

Konuşmaların ardından Saime Toptan, eşi Köksal Toptan'a etli pilav ikram etti.
Açılan stantları da dolaşan Toptan'a, aşçılar çeşitli hediyeler verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler