"TBMM milletimizin emrindedir"

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ''Sel ve heyelanlarla ilgili tedbirler konusunda TBMM'ye bir görev, yasal düzenleme alma tedbiri düşerse, kuşkusuz TBMM milletimizin emrindedir'' dedi.

Yayınlanma: 16.10.2009 - 16:06
Abone Ol google-news

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Artvin'in Borçka ilçesinde, 23 Eylül'de yaşanan sel felaketinde yakınlarını kaybeden vatandaşları ziyaret ederek, başsağlığı diledi.
Daha sonra Borçka Belediyesi'ni ziyaret eden Şahin, belediye binası önünde toplanan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, TBMM Başkanı sıfatı ile ilçeyi ziyaret etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Borçka'da bundan 24 gün önce yaşanan sel felaketinde 5 yurttaşın hayatını kaybettiğini anımsatan Şahin, şöyle devam etti:
''Allah'tan kendilerine rahmet, yakınlarına ve sizlere başsağlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun. TBMM sizin meclisinizdir. Sizin iradenizin tecelli ettiği yerdir. Ben iki ay önce başkanlığa seçilmiş kardeşinizim. TBMM başkanınız olarak tüm siyasi partiler, tüm siyasi parti yöneticileri ve tüm vatandaşlar, milletvekili arkadaşlar, bana eşit yakınlıkta olan kişilerdir. İki parti milletvekili ile buradayım. Seçimler yapılır, siz bir irade ortaya koyarsınız. İradeniz sonucunda oluşan Meclis, o irade sonucunda oluşan belediye görevde kaldığı sürece, milletimize hizmet etmek için elinden geldiği kadar çalışır. Seçimlerde siyaset yapılır, seçim bittikten sonra siyaset bir tarafa bırakılır, hizmet başlar. Ben TBMM adına buradayım, TBMM adına sizlere geçmiş olsun dileklerimi ve başsağlığı dileklerimi ifade ediyorum.''

''Devlet yaraları sarmıştır, saracaktır"

Şahin, devletin vatandaşın zor durumunda her zaman yanında olduğunu vurgulayarak, ''Burada devletimiz ve devlet erkini kullanan Hükümet, vatandaşımızın yanında olmuştur. Yaraları sarmıştır, saracaktır'' dedi.

Yetkililerden aldığı bilgiye göre, sel ve heyelandan mağdur olan vatandaşların bir kısmına kiralık yer temin edildiğini, mağduriyetlerin giderildiğini, ayrıca selde eşyası kaybolan vatandaşlara maddi yardım verildiğini öğrendiğini belirten Şahin, ''Önemli olan sel ve heyelan sonucu zarara uğramış ev ve iş yerlerini, yeni konutları ve iş yerlerini yapma mecburiyetidir. Çok yakın zamanda vatandaşlarımız, ev ve iş yerlerine kavuşacaktır. Bu konuda çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Devlet bunun için vardır. Bana da Ankara'da bir görev düşerse, Ankara'da işlerinizi kolaylaştırmak ve takip etmeye hazır olduğumu ifade etmek istiyorum'' diye konuştu.

Şahin, yeni mağduriyetlerle karşılaşmamak için de tedbir almak gerektiğini belirterek, ''Bunla ilgili mutlaka ilgili kuruluş ve uzmanlarımız gerekli çalışmaları yapmaktadırlar. Gerek yerel düzeyde gerek merkezi düzeyde bu çalışmalar yapılıyor. Tedbirler konusunda TBMM'ye bir görev düşerse, bir yasal düzenleme alma tedbiri düşerse, kuşkusuz TBMM milletimizin emrindedir'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon