TBMM'nin sitesinden canlı yayın talebi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e çağrıda bulunarak, "Sayın Çiçek TBMM görüşmelerinin TRT'den yayınlanması noktasında bir çözüm üretemiyor ama bu konuda iyi niyetliyseniz size önerimiz; Meclis görüşmeleri TBMM'nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanmasına imkan sağlayın" dedi.

Yayınlanma: 16.11.2011 - 13:30
Abone Ol google-news

Toprak yaptığı yazılı açıklamada, halkın doğru bilgilenmesinin, yurttaşların kendilerini ilgilendiren konularda TBMM'de ne konuşulduğunu sansürsüz bir biçimde öğrenmelerinin, hangi partinin veya hangi milletvekilinin ülke sorunları hakkında ne tür açıklamalarda bulunduğunun ve hangi çözüm önerileri getirdiğinin açık bir biçimde bilinmesinin demokrasinin gereği olduğunu belirtti. Bunun aynı zamanda bir insan hakkı olduğunu vurgulayan Toprak, "TBMM konumu gereği açık ve şeffaf olmalıdır. Bu bir talep değil bir gerekliliktir" dedi. Toprak, TRT'nin daha önce verdiği meclis görüşmelerini belli saatlere sığdırmasının kamu yayıncılığına vurulmuş "bir darbe" olduğunu ifade ederken, TBMM Başkanı Çiçek'e şöyle seslendi:

"İktidar partisi bu durumdan memnun olabilir. Ancak TBMM tarihine gölge düşüren bu uygulama konusunda siz TBMM başkanı olarak adım atmak durumundasınız. TBMM görüşmelerinin TRT'den yayınlanması noktasında bir çözüm üretemiyor ama bu konuda iyi niyetliyseniz size önerimiz Meclis görüşmeleri TBMM'nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanmasına imkân sağlayın."

21. Yüzyılda gelişen iletişim ve internet teknolojilerinin yayıncılık konusunda her türlü imkânı sağladığını, bu çerçevede TBMM görüşmelerinin kısıtlamadan ve sansür edilmeden http://www.tbmm.gov.tr üzerinden yayınlanması gerektiğini kaydeden Toprak, "Bunun önünde teknolojik ya da ekonomik hiçbir engel bulunmamaktadır. Sizi bu konuda duyarlı olmaya ve TBMM'deki görüşmelerin sansürlenmesine son verilmesi noktasında sorumluluk almaya ve sorunun çözümüne katkı sunmaya çağırıyoruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler