TCMB: Finansal hizmetlerde güven 19.7 puan azaldı

Merkez Bankası'nın (TCMB) verilerine göre, son üç aydaki iş durumu, son üç aydaki hizmetlere olan talep ve gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisi endeksi azalış yönünde etkiledi.

Yayınlanma: 19.02.2021 - 16:15
Abone Ol google-news

Finansal hizmetler güven endeksi (FHGE), Şubat'ta aylık bazda 19.7 puan azalarak 118.5 düzeyine geriledi.

Buna göre, iş durumu ve hizmetlere olan talebe ilişkin değerlendirmelere göre, son üç ayda iş durumunda iyileşme ve hizmetlere olan talepte artış olduğu yönündeki değerlendirmeler, bir önceki aya kıyasla zayıfladı. 

Gelecek üç aydaki hizmetlere olan talepte artış olacağı yönündeki beklentiler de zayıflayarak devam etti. Son üç aydaki istihdama ilişkin değerlendirmeler artış bildirenler lehine döndü, gelecek üç aydaki istihdama ilişkin artış yönlü beklentiler ise güçlenerek devam etti.

Finans ve Sigorta Faaliyetleri sektöründe güven endeksleri alt sektörler itibarıyla değerlendirildiğinde, "64-Finansal Hizmet Faaliyetleri (sigorta ve emeklilik fonları hariç)" ve "66-Finansal Hizmetler ile Sigorta Faaliyetleri için Yardımcı Faaliyetler" sektörlerinde bir önceki aya göre sırasıyla 21.4 ve 12.1 puanlık azalış olurken, "Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Fonları (zorunlu sosyal güvenlik hizmetleri hariç)" sektöründe 118 puanlık artış oldu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler