TDT'den iki oyun

Trabzon Devlet Tiyatrosu ''İstibdat Kumpanyası'' ve ''Soytarılar Okulu'' adlı oyunları sahneleyecek.

Yayınlanma: 03.12.2009 - 10:32
Abone Ol google-news

Uğur Saatçi'nin yazdığı, Barış Erdenk'in yönettiği ''İstibdat Kumpanyası''nın dekoru Aytuğ Dereli, kostümleri Medine Yavuz, müziği Engin Bayrak, dansları Sibel Erdenk'e ait.
Fatih Dokgöz, Halil Ayan, Zeynep Ekin Öner, Barış Bağcı, Ceyhun Gen, Şevki Çepa, Erşan Utku Ölmez, Duygu Dokgöz, Yiğit Gümüşada'nın da bulunduğu kalabalık oyuncu kadrosunun rol aldığı oyunda, Osmanlının son döneminde tiyatro yapmaya çalışan bir grubun hikayesi anlatılıyor. Oyun, yarın ve 5 Aralık'ta Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde beğeniye sunulacak. Friedrich Karl Waechter'in yazdığı, Yücel Erten'in Türkçeye çevirdiği, İlkay Akdağlı'nın yönettiği ''Soytarılar Okulu'' ise 6 ve 9 Aralıkta minik izleyicilerle buluşacak.
 

Samsun

Samsun'da düzenlenen bazı kültür sanat etkinlikleri şöyle:

GAZİ SAHNESİ: Samsun Seyir Tiyatrosu ''Adını Sen Koy'' adlı oyunu, perşembe ve cuma akşamları sahnelemeye devam ediyor. Öner Yıldırım'ın yönettiği oyunda Ali Kanca, Öner Yıldırım, Salih Binici ve Ebru Destan gibi oyuncular rol alıyor. Farklı yazarların eserlerinden derlenen iki perdelik komedide, insan ilişkileri ve toplumsal olaylar hicvediliyor.
Hakan Dilek, tek kişilik gösterisi ''Anlatılan Senin Hikayen'' ile 7 Aralık'ta seyirciyle buluşacak. Tiyatro Amisos, Cemal Şenkal'ın sahneye koyduğu ''Minik Hörbi Trafikte'' adlı çocuk oyunu ile 8 ve 9 Aralık'ta izleyicilerinin karşısında olacak.

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ: Samsun Devlet Opera ve Balesi ''Kamelyalı Kadın''ı 5 Aralık saat 14.00'te sahneleyecek. Alexandre Dumas'ın orijinal adı ''La Traviata'' olan eserinin rejisörlüğünü Murat Göksu yapıyor. Violetta ile Alfredo'nun ölümsüz aşklarının konu edildiği eserde, Violetta rolünü dönüşümlü olarak Seda Ortaç, Seçil Eyilikeder ve Aslı İşçan, Alfredo rolünü ise Ari Edirne canlandıracak. Müziği Verdi, Mascagni ve Haçaturyan'ın eserlerinden Berlog'un düzenlemesiyle oluşan eserin orkestra şefi Markus Baisch. Turne sahnesi olarak hizmet veren Samsun Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta, İstanbul Devlet Tiyatrosunun oyunu ''Lozan'' sahnelenecek. Memet Baydur'un yazdığı, Mahmut Gökgöz'ün yönettiği oyun 8 Aralık Salı ve 9 Aralık Çarşamba günü Samsunlularla buluşacak. Dekor tasarımı ve kostümleri Serpil Tezcan, müzikleri Nurittin Özşuca'ya ait oyunda geniş oyuncu kadrosu rol alıyor. Oyunda, Kurtuluş Savaşı'nın ardından Lozan'da barış görüşmeleri için masaya oturan İsmet Paşa'nın dünya milletlerine Türkiye'nin zaferini kabul ettirmek için yaşadığı süreç konu ediliyor.

CEMİL ŞENSOY KÜLTÜR MERKEZİ: Samsun Devlet Opera ve Balesi, bu akşam Çarşambalılar için ''Fantastik'' adlı gençlik müzikalini sahneleyecek.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR MERKEZİ: Meryem Cavga'nın yağlı boya eserlerden oluşan kişisel resim sergisi, 6 Aralık'a kadar gezilebilir.
 

Ordu

Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBKT) Michael Frayn'ın yazdığı ''Oyunun Oyunu''nu salı ve cuma akşamları sahnelemeyi sürdürüyor. Ziver Armağan Açıl'ın yönettiği 3 perdelik oyunun dekoru Mehmet Hartamacı, müzik düzenlemesi Zafer Bozdağ ve Murat Türkmen'e ait. Geniş oyuncu kadrosunun rol aldığı oyun, tiyatro sahnesinin gerisini ve sahneyi konu ediniyor.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler