TEKEL işçileri görüşmeden umutlu değil

TEKEL işçilerinin büyük bir çoğunluğu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk-iş Başkanı Mustafa Kumlu ile Perşembe günü yapacağı görüşmeden umutlu değil. İşçiler haklarını sonuna kadar savunacaklarını dile getirerek, gerekirse genel greve gidilmesini istediler.

Yayınlanma: 26.01.2010 - 15:37
Abone Ol google-news

Türk-iş Genel Merkezi önünde eylemlerine devam eden işçilerden Diyarbakır'dan gelen Gülten Kaya, "Artık yeter. Genel grev istiyoruz. Kumlu çıksın bir açıklama yapsın. Sorunumuza bir çözüm bulsun. Perşembe günkü görüşme için olumlu bir sonuç beklemiyoruz. Hakkımızı almadan asla dönmeyiz" diye konuştu.

Ahmet Ünlü isimli işçi ise, bu görüşmenin bir oyalama taktiği olduğunu söyleyerek, "Olumlu bir şey olsa bugün görüşürdü" dedi.

İstanbul'dan gelen Nizamettin Okutucu, "Hükümetin istediği şey, kendilerini haklı çıkarmak. Bu görüşmede az bir şey daha iyileştirme yaparlar. Ama istediğimiz bu değil. Onlar bize 4-C üzerinden teklif verecekler" dedi.

İzmir'den Kenan Karataş isimli işçi ise, "Olumlu bir sonuç beklemiyoruz. Bu girişim, eylemimizi pasifize etmektir. Direncimizi kırmak istiyorlar. Genel grev kararını bekliyoruz" açıklaması yaptı.

Bu arada DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve KESK Genel Başkanı Sami Evren, işçi temsilcilerinin katılacağı değerlendirme toplantısı için Türk-İş Genel Merkezi'ne geldi. Çelebi ve Evren'in gelişi sırasında işçiler sloganlarla sendika başkanlarına destek verdi.


Yuhalamaya tepki

Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, Türk-İş binasının önündeki konferans salonuna gelip açlık grevi yapacağız diyen 40 tane kadın Tekel işçisinden Mustafa Kumlu'nun yuhalanmamasını istedi.

Kadın işçilerin Türk-İş Genel Merkezi girişindeki revir olarak kullanılan konferans salonuna geçen yaklaşık 40 tane Tekel işçilerinin Mustafa Kumlu'yu yuhalaması üzerine Mustafa Türkel bir konuşma yaptı. Türkel, bir daha Mustafa Kumlu'nun yuhalanması durumunda istifa edip gideceğini söyledi. Türkel, "43 gündür siz uyumuyorsanız bende uyumuyorum. Mustafa Kumlu da uyumuyor. Bir daha yuhalarsanız çeker giderim. Türk-İş Genel Sekreterliğinden de, Tek Gıda-İş Genel Başkanlığından da istifa ederim" dedi.

 

İlgili haber için tıklayınız

BAŞBAKAN TEKEL İŞÇİLERİYLE GÖRÜŞECEK

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler