Tel Aviv'e ''Şafak 5'' füzesi

Hamas'ın askeri kanadı İzzettin Kassam Tugayları, Tel Aviv'e ''Şafak 5'' füzesi attığını duyurdu.

Yayınlanma: 15.11.2012 - 10:54
Abone Ol google-news

İzzettin Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, bu sabah bir saat içerisinde Gazze sınırındaki İsrail beldelerine ve hedeflerine 121 füze attıklarını bildirdi.

Hamas'a yakınlığıyla bilinen Filistin Basın Merkezi de yaptığı açıklamada, İzzettin Kassam Tugayları'nın İsrail'in Kiryat Gat kentine 3 Grad füzesi, Zim kentine de 4 Kassam füzesi attığını belirtti.

Görgü tanıklarının AA muhabirine verdiği bilgide, kassam füzelerinin çok güçlü olduğu ve halkta korkuya neden olduğu dile getirildi.

İsrail'in 'Bulut Sütunu'' adıyla başlattığı saldırının ikinci gününde bugün İsrail savaş uçaklarının Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında şu ana kadar 11 kişi öldü, 115 kişi yaralandı.

Hamas'ın İsrail saldırılarına karşı yapılan füze saldırılarında ise 3 İsrail askerinin öldüğü, 6 askerin de yaralandığı ileri sürüldü.

 

''Arap Baharı'ndan önce ürken İsrail, şimdi korkudan titriyor''

Hamas Lideri Halid Meşal, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği geniş çaplı saldırılara sert tepki göstererek,''Arap Baharı'ndan önce ürken İsrail, şimdi korkudan titriyor'' dedi.
Sudan'ın başkenti Hartum'da Sudan İslami Hareketi Genel Kongresi'nde konuşan Meşal, İsrail'in endişe içinde olduğunu ifade ederek, ''İşgalci güç, Mısır'da Mursi'yi, İhvan'ı, Tunus'ta Gannuşi'yi, Libya'yı, Kuzey Afrika'yı, Yemen'i, Suriye'yi, tüm İslam dünyasını görüyor. Arap Baharı'ndan evvel korkan İsrail, şimdi korkudan titriyor' diye konuştu.
Meşal, İsrail'in Filistin direnişini cezalandırmak istediğini hatırlatarak şunları söyledi:
''Ey ahmak siyonistler! Ne kadar da ahmaksınız. İşgal ettiğiniz topraklarımızda günleriniz artık sayılı. Her düşen şehit, her damla kan, Kudüs'e, Gazze'ye, Batı Şeria'ya, Filistin'e giden yolumuzu açıyor.''

Yeni Mısır yönetiminin İsrail'in Gazze saldırısına yönelik tutumundan duydukları memnuniyeti dile getiren Meşal, ''İşgalci güçler eski dengeler devam ediyor mu diye İslam ülkelerini ve Mısır'ı deniyor. Ancak Kahire'deki yeni yönetim işgalcilere gereken cevabı verdi. Filistin'in yanında olduğunu gösterdi'' yorumunu yaptı.

Meşal, İsrail'in dün Gazze'ye düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Ahmed el-Caberi için de, ''Kahramanca yaşadı, kahramanca öldü'' ifadelerini kullandı.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler