Televizyon binasına polis kuşatması

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te en çok seyredilen özel televizyonlardan A-1 kanalının binası, akşam saatlerinden itibaren polis kuşatması altına alındı.

Yayınlanma: 25.11.2010 - 20:19
Abone Ol google-news

Televizyon kanalının muhasebe belgelerini kontrol etmeye gelen mali polise destek için getirildiği bildirilen özel polis birlikleri, binayı kordon altına alarak, binaya giren ve çıkanların kimlik kontrolünü yapmaya başladı.

Hükümet karşıtı yayınlarıyla tanınan özel A-1 TV'nin Haber Müdürü Mladen Çadikovski, polis kordonunun nedenini bilmediğini, İçişleri Bakanı Gordana Yankulovska'dan açıklama istemesine rağmen hala bir cevap alamadığını söyledi.

Polis kuşatmasının sebeplerini araştıracağını belirten Çadikovski, ''TV merkezinin polisler tarafından sarılması, basın özgürlüğüne bir saldırı olduğu için olayı uluslararası toplumun en yüksek kurumlarına bildireceğiz'' dedi.

A-1 TV'nin diplomasi sorumlusu Safet Bişevatz de, polisin binayı sarmasını kınadıklarını belirterek, ''Makedonya'da basın özgürlüğü polis tarafından ihlal edildi'' dedi.

Öte yandan, polis kuşatması altındaki bina önünde kalabalık toplanmaya başlarken, bunların arasında ana muhalefet Sosyal Demokrat Birliği (SDSM) başta olmak üzere çeşitli siyasbi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin bulunduğu da görüldü. Bazı siyasetçiler, televizyonun belirli aralıklarla yayınladığı canlı yayına katılarak, gelişmeleri kınadıklarını dile getirdi.

Bina çevresindeki polis kordonu ile ilgili gelişmeler, ilk olarak Türk yapımı ''Yaprak Dökümü'' dizisinin yayınlandığı sırada yayın kesilerek duyurulurken, gelişmeler de zaman zaman yapılan canlı yayınlarla bildirildi. Bunun dışında kanalın genel yayın akışında bir değişiklik yapılmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler