Temizlik işçisi iki yıl direndi, kazandı

2015 yılında Eğitim-İş Aydın Şubesi’nde temizlik işçisi olarak göreve başlayan Adalet Totuş 2 yıl süren mücadelesinin ardından eksik ödenen maaşını aldı.

Yayınlanma: 30.07.2017 - 23:28
Abone Ol google-news

Eğitim-İş Aydın Şubesi’nde 2015 yılında temizlik işçisi olarak göreve başlayan Adalet Totuş, sigortasız çalıştırıldı, maaşı iki yıl boyunca elden ve eksik verildi. Totuş genel merkeze yazdığı şikâyet dilekçesinde maaşı için başladığı mücadelesinde mobbinge uğradığını anlattı. 2 yıl süren mücadelesinin ardından uğradığı haksızlık tespit edildi. Şube yöneticisi Yener Bozkurt ve Genel Eğitim Sekreteri Şaban Özdemir tarafından elden eksik olarak verilen maaşlarının eksik kısımları ödendi. Eğitim-İş Genel Merkez yetkilileri, söz konusu isimler hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını önümüzdeki süreçte gereken işlemlerin yapılacağını bildirdi. Totuş, haksızlığa ilk olarak göreve başladıktan 3 ay sonra sigortasının yatırılmasıyla uğradı. Totuş, Eğitim-İş Denetleme Kurulu’na yazdığı dilekçede yaşadıklarını şöyle anlattı: “1 sene maaşım eksik bir şekilde dönemin şube mali sekreteri Yener Bozkurt tarafından elden 400 TL (Ocak 2015-Ocak 2016 toplam 13 ay) olarak ödendi. Mayıs 2015’te banka kartım geldi. Baktığımda hesaba asgari ücretin yattığını gördüm. Bozkurt’a fazla para yattığını söylediğimde ‘400 TL’ye kadarını sen al, kalan sendikanın parası’ dedi. Şubat 2016’dan 2017 Ocak ayına kadar elden 750 TL aldım. Ocak 2017’de Şaban Özdemir ve Yener Bozkurt geriye dönük alacaklarımın iade edileceğini söylediler.”

Faizini de almak için çalışıyor

Adalet Totuş, Genel Merkezle iki yıllık süreci paylaşarak “maddi ve manevi kayıplarının karşılanması ile sorumluların cezalandırılmasını” istedi. Hakları için mücadele eden Totuş’a iki yıl için toplam “14 bin 267 TL” geri ödeme iki ay önce yapıldı. Totuş şimdi de iki yıl boyunca eksik ödenen maaşlarının faizini alabilmek için mücadele ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler