Temizöz iddiaları reddetti

Eski Albay Cemal Temizöz ve eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağın da aralarında bulunduğu 7 sanığın JİTEM bağlantılı faili meçhul cinayetlere ilişkin yargılandığı davanın ilk duruşmasında Temizöz’ün askeri mahkemede yargılanma istemi reddildi. Temizöz, bölgedeki tüm kanunsuzlukların üzerine fatura edilmek istendiğini belirterek iddiaları reddetti.

Yayınlanma: 11.09.2009 - 18:36
Abone Ol google-news

Diyarbakır 6. Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşması, salonun yetersiz oluşu nedeniyle 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada, tutuklu sanıklar Albay Temizöz,  Kamil Atağ, oğlu Tamer Atağ, itirafçılar Adem Yakin, Hıdır Altuğ ve Fırat Altın (Abdulhakim Güven) hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan ve hakkında yakalama kararı bulunan Kukel Atağ ise duruşmaya katılmadı. Sanık avukatlarının davanın askeri mahkemede görülmesi ile Çağdaş Hukukçular Derneği, İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Şırnak ve Diyarbakır barosunun müdahil olma istemleri reddedildi. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Temizöz, ölgede 1993 ve 1995’li yıllarda Cizre başta olmak üzere bölgede görev yaptığı süre boyunca önemli operasyonlara katıldığını ve hep kanunsuzlukların karşısında durduğunu belirterek terör örgütü PKK’nin tehditi altında olan bir muvazzaf subay olarak tahliyesini talep etti.

Yaptıkları çalışmalarla Cizre’yi huzura kavuşturduğunu ileri süren Temizöz, “Terörün yoğun olduğu bölgelerde faili meçhul cinayetler kaçınılmazdır, örgüt içi infazların yapıldığı bir gerçektir” dedi. Kamil Atağ da iddiaların “dedikodu” olduğunu ileri sürerek tahliyesini istedi. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

İddianamede, Temizözün 9, Kamil Atağ’ın 7, Tamer Atağ’ın 2, Adem Yakin’in 7, Hıdır Altuğ’un 3, Fırat Altın’ın 6, Kukel Atağ’ın ise bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler