Termal'in hedefi 300 bin turist

Roma döneminden bu yana ılıca sularıyla şifa dağıtan, Büyük Önder Atatürk'ün ayrı bir önem verdiği Yalova'nın Termal ilçesi, 2015 yılından itibaren yılda 300 bin turist ağırlamayı hedefliyor.

Yayınlanma: 30.04.2011 - 09:00
Abone Ol google-news

Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, ''Kaplıcalar Diyarı'' olarak nitelendirilen, adını şifalı sularından alan Termal bölgesinin, Roma döneminden bu yana sıcak sularıyla bilindiğini söyledi. Yüzyıllardır şifa dağıtan Termal'in sularının Sultan Abdülmecit'in annesi Bezm-i Alem Valide Sultan'ın romatizma ağrılarına iyi gelmesinden sonra Osmanlı'nın bir döneminde büyük üne kavuştuğunu anlatan Atik, ilçelerine Büyük Önder Atatürk'ün ayrı bir önem verdiğini kaydetti.

Aradan geçen yıllar içinde unutulan, eski günlerini özler hale gelen Termal'i yine kaplıca ve sağlık turizminin gözdesi yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Atik, şöyle konuştu: ''Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilçede bin 700 dönüm yer, turizm alanı olarak tahsise çıkarılacak. Çok sayıda 5 yıldızlı otelin ilçeye gelmesini sağlayacak proje, seçimlerden sonra hayata geçecek. Özellikle, İstanbul Üniversitesi'nden sağlanan destekle 470 metre yerin altında ulaşılan sıcak su, çok önemli. Mevcut kaynakların 3 katı büyüklüğe sahip olan kaynağa Umut Kuyusu adını verdik. Kaynaktan saniyede 100 litrenin üzerinde sıcak su alınıyor. Su sıcaklığı 65 derece olarak ölçüldü. Çıkarılan su için bin tonluk sıcak su deposu yapacağız. Yüksek bir yerde yapılacak depodan bütün ilçedeki otel ve pansiyonlara su basacağız. Bu sondaj yeri haricinde bir yerimiz daha var. Bunu ihtiyaç olduğunda açmak istiyoruz. Şu anda turizm tahsisi ile yapılacak otellere yetecek kapasitede suyumuz var.''

2015-2017'de 20 bin kişilik yatak kapasitesi...

Su kaynağının bulunması için 300 bin liralık bir harcama yapıldığına dikkati çeken Atik, ''Bu rakam, Termal Belediyesi için çok yüksek. 1 milyon 500 bin lira bütçesi olan bir belediyeyiz. Ama bu yaptığımız çalışmanın gelecekte hem ilçe hem de Yalova için önemli bir yatırım olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Son yıllardaki gelişmelerle şu anda 7 bin yatak kapasitesine ulaştıklarını vurgulayan Atik, şunları kaydetti: ''700 dönüm yerin tahsis süreci ve inşaatlar 2 yılda biter. 2015-2017'lerde ilçedeki nitelikli yatak kapasitesinin 20 bin olması hedefleniyor. Bu, kapasitenin 5 yılda 3 katına çıkması anlamına geliyor. Bakanlığın yapacağı planlanmaya göre bu rakam daha da artabilir. İlçeye yılda 50 bin konaklamak için yerli ve yabancı turistin geliyor. 40-45 bin civarında da günübirlikçi turisti ağırlıyoruz. Planlanan yatırımların hayata geçmesiyle yılda en az 200 bin konaklama yapan turist hedefliyoruz. Günü birlikçilerle birlikte bu rakam 300 bini geçer. İlçemizde yoğunluk yaz aylarında yaşanıyor. Kış aylarında da turistlerin ilçeye çekilmesi halinde bu rakamlarında üzerine çıkılabiliriz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler