Tersane ölümlerinin yankıları sürüyor

Tuzla tersanelerinde meydana gelen ölüm ve yaralanma olaylarıyla ilgili olarak, işverenler hakkında 237 soruşturma açıldı. Soruşturma sonucu açılan 53 davada, 11 sanık hapis cezasına mahkum edildi, 20 sanık ise beraat etti.

Yayınlanma: 05.01.2009 - 13:17
Abone Ol google-news

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'ün, Tuzla tersanelerindeki kazalara ilişkin yazılı soru önergesini yanıtladı.

Buna göre, Tuzla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, tersanelerdeki ölüm ve yaralanma olaylarıyla ilgili olarak, son 6 yılda, işveren veya vekilleri hakkında 237 soruşturma açıldı; 5 işveren veya vekili hakkında tutuklama kararı verildi.

237 soruşturma dosyasından 53'ü hakkında ceza davası açıldı, 161'i hakkında takipsizlik kararı verildi, 23 soruşturma dosyası ise devam ediyor.

Açılan 53 davadan, karar verilenlerinde ise 20 sanık beraat etti, 9 sanık hakkındaki dava da vazgeçme nedeniyle düştü. 11 sanık hapis cezasına çarptırılırken, 37 sanık ise para cezası aldı. Açılan davalardan 20'si halen sürüyor.

Ceza davaları, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu yaralama veya ölüme sebebiyet verme suçlarından açıldı. Filika kazası ile ilgili soruşturma da devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler