Tezkere kabul edildi

TSK'nin, Irak'ın Kuzeyinden Türkiye'ye Yönelik Terör Tehdidinin ve Saldırılarının Bertaraf Edilmesi Amacıyla Hükümete Verilen Sürenin 1 Yıl Daha uzatılmasını Öngören Başbakanlık Tezkeresi, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Oylamada 452 milletvekili tezkereye kabul oyu verirken, 23 de ret oyu kullanıldı.

Yayınlanma: 06.10.2009 - 13:43
Abone Ol google-news

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Irak'ın Kuzeyinden Türkiye'ye Yönelik Terör Tehdidinin ve Saldırılarının Bertaraf Edilmesi Amacıyla Hükümete Verilen Sürenin 1 Yıl Daha uzatılmasını Öngören Başbakanlık Tezkeresi, Meclis Genel Kurulu'nda yapılan oylama sonucu 452 milletvekili tezkereye kabul oyu verirken, 23 de ret oyu ile kabul edildi. Oylamaya 475 milletvekili katıldı.


Çelebi'ye saldırı Meclis gündeminde

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'ye yapılan silahlı saldırının siyasi ve terörle ilgili bir boyutunun olmadığını bildirdi. Atalay, TBMM Genel Kurulunda, gündemdışı konuşmaların ardından söz alarak DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'yi yapılan saldırı hakkında bilgi verdi.

Çelebi'ye yapılan saldırıyı kınadıklarını ifade eden Atalay, olayı duyduktan sonra İstanbul'a gittiğini ve Çelebi'yi hastanede ziyaret ettiğini aktardı. Atalay, olayın gelişimini ise şöyle anlattı:
''Birisi randevulu olarak saat 15.00 civarında geliyor ve kendi odasında bu silahlı saldırı oluyor. Diz altı daha çok... Hayati bir tehlike yok. Zaten gece saat 10.00'a kadar ameliyatları bitti. İlgili kişiyi kendi koruması olan bizim polisimiz yakaladı, silahını teslim aldı. Ruhsatsız bir silah. Kendilerini önceden tanıyor ve bu randevulu bir görüşme. Siyasi ve terörle ilgili bir boyutu yok. Biz kendilerine, İşçi camiamıza, sendikamıza, ailesine geçmiş olsun diyoruz. Gece boyu da takip ettik. Ameliyat da gayet iyi geçti. Sağlığı da gayet iyi.''


IMF protestoları

Bugün İstanbul'da yapılan IMF toplantısı protestolarına da değinen Atalay, Türkiye'nin çok önemli bir uluslararası toplantıya ev sahipliği yaptığını kaydetti. IMF'nin yıllık toplantısının İstanbul'da yapıldığını anımsatan Atalay, bu konuya ilişkin şunları kaydetti:

''İstanbul'da ciddi güvenlik tedbirleri aldık. 14 tane, basın bildirisi, açıklama, eğer birileri tepkilerini dile getirecekse, protestosunu vesaire, yer tespit edilmişti. Bu yerler de ilan edilmiştir. Bu konuda polis sadece konferans vadisinin çevresine tedbir almış oldu. Başka yerde belirlenen yerlerde gösteriler yapılabilir. Tabi bugün daha çok Taksim Meydanı ağırlıklı yaklaşık bin 500 kişi, bunların çoğu sendika mensubu, orada tepkilerini dile getirdiler. Sendikacılara hiç bir müdahale yapılmadı. DİSK ve KESK üyesi çoğunluğu, geldiler basın bildirilerini okudular ve gittiler. Sadece iki küçük grup vardı. Birisi 40 civarında birisi 50 civarında. Bunlar yasa dışı örgütleri sembolize eden bayrak, vesaire da taşıyorlardı. Polise saldırıda bulundular. Bunları akşamüstü Valilik teşhir edecek. Ellerindeki taş, bomba, vesaire, onlara ancak su, gaz sıkıldı. Normal işçilere hiç müdahale edilmedi. Öğle vakti de zaten toplantı bittiğinde her şey bitmişti, dağılmıştı. Ekrana biraz görüntüler yansıdı onun için bilgilendirmiş olayım. Polis sonuna kadar anlayışlı, tedbirli, hiç yaralanma olayı da olmamıştır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon