TGS'den Erdoğan'a kınama

Türkiye Gazeteciler Sendikası(TGS), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, YGS ile ilgili yapılan haberler nedeniyle bir gazeteciyi hedef gösteren, "Şimdi değil ama gelecekte bedelini çok ağır ödeyecekler" şeklindeki sözlerini kınadı.

Yayınlanma: 23.05.2011 - 10:14
Abone Ol google-news

TGS tarafından yapılan açıklamada, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, YGS soru kitapçıklarındaki 'şifrelendirme' ile ilgili haberlerden duyduğu rahatsızlığı, eleştirilmeye tahammülsüzlüğün ötesinde, gazetecileri tehdit edecek düzeye kadar ilerletmesini kınıyoruz" denildi.

Başbakan'ın katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalarla, isim vermeden özellikle bir gazeteciyi hedef gösterdiği ve YGS konusunda "talimatla kampanya yürütüldüğünü" iddia ederek gazeteciler hakkında dayanaksız suçlamalarda bulunduğu belirtilen açıklamada, bunun, cezaevlerindeki gazetecileri "terörist" ilan etmekten hiçbir farkı olmadığı ifade edildi.

Devleti yönetme sorumluluğu kendisine verilmiş olan Başbakan'ın, meslektaşları hakkındaki tehditlerini daha da ileri götürerek, "Şimdi değil ama gelecekte bedelini çok ağır ödeyecekler" diyebildiği hatırlatılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Her türlü baskı ve tehdide rağmen, gazetecilik faaliyetlerini, meslek ilkelerine uygun olarak en iyi şekilde yapmaya gayret eden meslektaşlarımızın 'yargısız infaz' edilmelerine sessiz kalamayız. Başbakanın, halkın haber alma hakkını da tehdit eden bu açıklamalarını protesto ediyor, meslektaşlarımızla dayanışma içinde olacağımızı bir kez daha vurguluyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler