THD'den Gezi Parkı olaylarına suç duyurusu

THD, Ankara'da Gezi Parkı olaylarını protesto eden gruba yönelik biber gazı kullanıldığı gerekçesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ankara Valisi Aladdin Yüksel ile Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 10.06.2013 - 11:35
Abone Ol google-news

Suç duyurusu dilekçesini savcılığa veren Tüketici Hakları Derneği (THD) Genel Başkanı Turhan Çakar, adliye önünde basın açıklaması yaptı. Ankara'da protestolara katılan ve katılmayan on binlerce kişinin sağlığı ve can güvenliğinin atılan biber gazı bombalarıyla günlerce tehlikeye atıldığını öne süren Çakar, "Yüzlerce metre uzağa yayılan biber gazı nedeniyle, özellikle de yaşlı, çocuk, hasta güçsüz ve direnci zayıf olan on binlerce Ankaralı yurttaş bu durumdan günlerce etkilenmişlerdir. Binlerce yurttaş, evlerinin ve bulundukları mekanların camlarını kapadıkları halde biber gazının etkisine maruz kalmışlardır. Biber gazından etkilendiği için okula gidemeyen çocuklar, işe gidemeyen yurttaşlar olmuştur" ifadesini kullandı.

Çakar, Tunalı Hilmi Caddesi'nde bir dershanede çalışan İrfan Tuna adlı kişinin biber gazının tetiklediği bir rahatsızlıkla başlayan kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini iddia etti. Çakar, "Ankaralı yurttaşlara yapılan bu insanlık dışı biber gazı müdahalesinin sorumluları olan Ankara emniyet müdürü, Ankara valisi, İçişeleri bakanı ve başbakan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Tüketici Derneği olarak bugün iki ayrı dilekçe ile suç duyurusunda bulunduk. Bu başvuru ile sorumluların cezalandırılmasını için kamu davası açılmasını talep ettik" diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler