THY'nin sağanak önlemi, seferleri geciktirdi

İstanbul'da akşam saatlerinde beklenen sağanak yağış nedeniyle, Türk Hava Yolları önlem amacıyla karşı havalimanlarından gelen uçak seferlerini 45 dakika ile 2 saat arasında gecikmeli olarak yaptırıyor.

Yayınlanma: 21.05.2015 - 00:06
Abone Ol google-news

THY, akşam saatlerinde İstanbul'da sağanak yağış beklendiği için, önlem amacıyla karşı havalimanlarından gelen uçak seferlerini 45 dakika ile 2 saat arasında gecikmeli olarak yaptırıyor.

Meteoroloji, İstanbul'da akşam saatlerinde sağanak yağış beklendiğini açıkladı. THY de, bu nedenle, İstanbul hava sahasında etkili olan ve 'CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan, kötü hava koşullarına ve yıldırımlara yol açan elektrik yüklü bulutları dikkate alarak, akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na inecek uçak seferlerinin, tedbir amacıyla 45 dakika ile 2 saat arasında gecikmeli olarak yapılmasını kararlaştırdı.

Bu nedenle, Kopenhag, Göteborg, Barcelona, Londra, Cenevre, Milano ve Hamburg seferlerinde 1 saatlik gecikme yaşanıyor.

7 MAYIS'TAKİ OLAY YAŞANMASIN DİYE...

7 Mayıs günü, İstanbul'da etkili olan şiddetli sağanak nedeniyle, Atatürk Havalimanı'na inmesi gereken 14 uçak yakıt kritiğine girerek, Sabiha Gökçen Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanı'na yönlendirilmişti. 4 uçak da pisti pas geçmek zorunda kalmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler