TKP’ye ‘Hayır’ demek yasak

Amasya’da Yeşilırmak kenarında Yalıboyu’da üzerinde TKP’li bir grup genç, anayasa değişikliğine ilişkin referandum için “Yetmese de hayır”, “Yeter”, “Devlet değil gericiliğin arka bahçesi” yazılı bildiri dağıtmak istedi.

Yayınlanma: 25.01.2017 - 19:26
Abone Ol google-news

Terörle mücadele ve sivil polisler gençlerin etrafını sararak bu bildirinin dağıtılamayacağını bildirdi. Polisler, ayrıca “Amasya’nın küçük bir il olduğunu, bazı kişilerin saldırıda bulunabileceğini, bildiri dağıtmalarının tehlikeli olabileceğini” de söyledi.

TKP’li gençler polisin tuttuğu tutanağı imzaladıktan sonra bildiri dağıtmaya son vererek bölgeden ayrıldı. Gençlerden Attilla Aktaş, TKP’nin de seçimlere giren legal bir parti olduğunu, yaşanan durumun demokrasiye aykırı olduğunu belirtti.

Aktaş “Polisler, ‘Olay infial yaratmasın, can güvenliğinizi tehlikeyle atmamak için bildiri dağıtmanıza izin vermiyoruz’ dediler. Savcı da bildiri dağıtılmasına son verilmesini aksi halde cezai işlem uygulanacağını söyledi. Demokratik bir ülkede olsaydık, bu bildiriyi rahatlıkla dağıtırdık” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler