TÖDER'den, ÖSYM'nin yerine alternatif öneri

Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) Başkanı Enver Yücel, Türkiye'de ''Ulusal Sınav Enstitüsü'' kurulmasını önererek, bu enstitünün bağımsız, özerk ve kendi bütçesine sahip bir kurum olması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 24.09.2010 - 10:38
Abone Ol google-news

Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) Başkanı Enver Yücel, Four Seasons Hotel'de düzenlenen basın toplantısında, son zamanlarda dünyanın en iyi ve güvenilir sınav merkezi ÖSYM'de yaşanan sorunun kişilere ve bir olaya bağlı olmadığını, tamamen eskiyen ve işlemeyen yapısından kaynaklandığını savundu. ÖSYM deyince akla sınav geldiğini anlatan Yücel, sınavları gerçekleştiren bu kurumun uzun yıllardan bu yana kendisini muhafaza ettiğini ifade etti.

Sınavlarda ölçme ve değerlendirmenin önemine dikkati çeken Yücel, Türkiye'de sınavları yapan kurumların daha saygın olması gerektiğini ve bundan sonra kurumlar hakkında olumsuz söylemlerin olmamasını diledi. Enver Yücel, Türkiye'de sınavları yapan kurumun, güvenilir bir merkez olabilmesi için derhal yeniden yapılanması gerektiğini belirterek, kurumun, geniş bütçelerle ve yeni teknoloji ile donatılması gerektiğini ifade etti.

Türkiye'de son yıllarda yapılan seviye belirleme sınavlarında, öğrencilerin ulusal çapta başarı ve başarısızlıklarını ölçen bir kurum olmasının gerekliliğini anlatan Yücel, ''Türkiye'de, 'Ulusal Sınav Enstitüsü' kurulmasını öneriyoruz. Bu enstitü, bağımsız, özerk ve kendi bütçesine sahip bir kurum olmalıdır. Aynı zamanda hem araştıran hem uygulayan olmalıdır'' diye konuştu.

TÖDER Başkanı Yücel, Türkiye'de ölçme değerlendirme ile ilgili yüksek öğretimin, arzu edilen düzeyde olmadığını belirterek, bilim insanlarının yetiştirilmesi için ölçme değerlendirme merkezi kurulması ve merkezin hem sınavları yapmasını hem de bu sınavların AR-GE faaliyetini yürütmesi gerektiğini söyledi. Çevre ülkelerin sınavlarının, ABD'deki bilim insanlarının önderliğinde hazırlandığını ifade eden Yücel, ''ÖSYM, bu zamana kadar kendini yenileyip, daha özerk olabilseydi, Türkiye, çevre ülkelerin sınavlarını yapan bir ülke olabilirdi'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler