Tolga Tuncer'e Günay fırçası

Başbakan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın oyunu terketmesine yol açan tiyatrocuyu Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın makamına çağırıp uyardığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 13.04.2011 - 14:47
Abone Ol google-news

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın, Genç Osman adlı oyunu sakız çiğneyerek izleyen Başbakan Tayyip Erdoğanın kızı Sümeyye Erdoğanı eleştiren oyuncu Tolga Tunceri yanına çağırarak, azarladığı ve Çıkın gidin şimdi diyerek yanından kovduğu öğrenildi. Günay, daha önce beğenerek izlediğini açıkladığı oyunu çok sulu bulduğunu belirtirken, sözkonusu oyun 3 yıldır kapalı gişe oynuyor.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, (DT) Sümeyye Erdoğana hakaret ettiği gerekçesiyle oyuncu Tolga Tuncer hakkında, soruşturma başlatmıştı. Soruşturmaya Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın da dahil olduğu ortaya çıktı. Günayın, dün oyuncu Tolga Tuncer, olay sırasında oyun hakkında rapor tutan Ankara DT oyuncularından İlhan Kantarcı ve Genel Müdür Lemi Bilgini yanına çağırarak, azarladığı öğrenildi. Bakan Günayın Bilgin, Tuncer ve Kantarcıya, kendisinin de daha önce izlediği ve çok beğendiğini söylediği oyun hakkında Zaten ben oyundaki Curcuna Sahnesini çok sulu buluyordum dediği belirtildi. Günayın oyunun raporunda imzası bulunan İlhan Kantarcıya, oyunun konseptinin nasıl olduğu yönündeki açıklama yapmasına izin verilmediği de kaydedildi. Günayın en son Bilgin, Tuncer ve Kantarcı, “Çıkın gidin şimdi diyerek yanından kovduğu dile getirildi.

‘Densiz!’

Öte yandan Ertuğrul Günay, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, İsmi bilinen bir kişinin orada olması belki bazı densizliklerin farkına varmamızı sağlayan bir tesadüf oldu. Çünkü ben bir süreden beri aynı oyuncuyla ilgili aynı şikâyetin süregeldiğini, oyunun rejisörü dahil, incelemem sırasında birçoklarından duydum. Çünkü oyuncu tuluatı alışkanlık haline getirmiş. Devlet Tiyatrolarımız açıklama yaptı. Halka saygı bizim bütün çalışmalarımızın temelini oluşturur. Halka saygısızlığı hiçbir şekilde bağışlamamız mümkün değildir. Yaptırım neyse uygulanacakdedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler