'Törenlere katılmayan fişleniyor'

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, AKP iktidarlarında, "Bakanların egosunu tatmin etmek, göz boyamak ve kamuoyuna gösteriş yapmak amacıyla, temel atma ve benzeri törenlere kamu çalışanlarının katılması yönünde zorlamalar yapıldığını" belirterek konuyu Meclis'e taşıdı.

Yayınlanma: 09.07.2012 - 09:16
Abone Ol google-news

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM Başkanlığı'na, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

7 Temmuz 2012 Cumartesi günü Karaman-İbrala Barajı sulama şantiye alanında gerçekleştirilen temel atma törenini anımsatan Kart, "Bölge Müdürü Mustafa Uzun imzasıyla 16 Müdürlüğe gönderilen 04.07.2012 tarihli yazıda; '..çalışan personelin-izinliler dahil olmak üzere törene katılması, ancak çok önemli mazereti sebebiyle katılamayacakların isimlerini bildirmeleri ve katılımın yoğun olması için gerekli hassasiyetin gösterilmesi önemle rica edilmiştir..' denilmiştir. Görüldüğü gibi, keyfilik ve sorumsuzluk, zorbalık boyutlarına ulaşmıştır. Devlet yetkisi kötüye kullanılmak suretiyle, kamu çalışanlarının Cumartesi günü 120 km. mesafede bulunan tören alanında bulunması yönünde talimat verilmiştir. Törene katılmayanlar-katılamayanlar izlemeye alınmakta, çizik atılmaktadır. Bir başka ifadeyle fişlenmektedirler" dedi.

Devlet eliyle, bakan eliyle personele baskı yapıldığını savunan Kart, şu soruları yöneltti:

"Yapılan bu keyfi ve sorumsuz uygulamalara karşı açıklamanız nedir?
En hafif deyimiyle görevi kötüye kullanma ve ayırımcılık anlamına gelen bu haksız ve yasal dayanaktan yoksun olan uygulamalar sebebiyle, Bölge Müdürü ve diğer ilgililer hakkında idari inceleme sürecini başlatma sorumluluğunu gösterebilecek misiniz?
Yoksa, bütün bu işlemler esasen 'benim kanunsuz emir ve talimatlarım sebebiyle yapılmaktadır..' deyip, olayı geçiştirecek misiniz, savsaklayacak mısınız, sürüncemede bırakacak mısınız?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler