Tren seferlerinin kaldırılmasına tepki

Kars ile Akyaka ilçesi arasında düzenlenen tren seferlerinin kaldırılmasına tepki gösteren yurttaşlar, Akyaka ilçesinde tren garı önünde toplanarak kararı protesto etti.

Yayınlanma: 07.01.2010 - 17:34
Abone Ol google-news

Tren seferlerinin kaldırılmasını kabul etmediklerini belirten yurttaşlar, bu durumun bir an önce düzeltilmesini istediler.

Grup arasında bulunan CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, burada yaptığı konuşmada, tren seferlerinin yeniden başlatılması için Ulaştırma bakanlığı yetkilileriyle görüştüğünü ifade etti.

Söz konusu tren seferlerinin yeniden başlatılmaması durumunda Akyaka'daki yurttaşlarla birlikte kendilerini raylara zincirleyeceklerini belirten Öğüt, Akyakalılar'ın Kars'a giderken minibüse 7.50 TL, trene ise 2 lira ödediklerini ifade etti.

Akyaka Belediye Başkanı Turgut Turan da tren seferlerinin kaldırılma gerekçesinin verimsiz olması ve yol yapım çalışması olarak açıklandığını bildirerek, ''Türkiye'de yolcu taşımacılığında tren seferlerinden kar edilmiyor. Eğer o manada tren seferleri kaldırılacaksa en son kaldırılması gereken tren seferi Akyaka tren seferidir'' dedi.

Tren seferlerinden faydalanan Akyaka halkının fakir olduğunu belirten Turan, ''Bu seferlerden faydalanan insanlar, Kars'a hastaneye giden insanlardır. Buradan Kars'a yaklaşık 70 öğrenci dershaneye gidiyor. Bunların mağduriyeti göz önüne alınarak Cumhuriyet trenini tekrar geri istiyoruz'' diye konuştu.

Grup, daha sonra tren rayları üzerinde yürüyerek ''Trenimizi istiyoruz'' sloganları attı ve tren rayları üzerinde bir süre oturma eylemi yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler