Troya Belgrad'da izleyiciyle buluştu

Genel sanat yönetmenliğini Mustafa Erdoğan'ın yaptığı ''Anadolu Ateşi'', Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da ''Troya'' gösterisini sergiledi.

Yayınlanma: 07.03.2011 - 09:43
Abone Ol google-news

Belgrad Arenası Spor Salonunda yaklaşık 3 bin kişilik kalabalığın izlediği gösterinin sonunda, 20. yüzyılın savaşlarının görüntüleri gösterilirken, tüm savaşların aynı sonucu verdiğine işaret edilerek, ''Dünyada barışın korunması için sorumluluk almalıyız'' mesajı iletildi.

Mustafa Erdoğan, ''Troya''nın Sırbistan'da ilk kez gösterildiğini, ancak ''Anadolu Ateşi''nin bu ülkede üçüncü kez sahneye çıktığını belirtti.

Erdoğan, ''Anadolu Ateşi olarak on yıldır çalışıyoruz. Troya benim hayalimdi ve gördüğünüz gibi onu da gerçekleştik. Bu gecedeki gösteriden memnunuz. Çok ilgi gören tehlikeli ve gerçek kılıçlar da kullanılan ve vuruşlarda kıvılcımlar da çıkan sahneler için özellikle çalıştık'' dedi.

Organizasyona yaptığı katkılardan dolayı Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Ali Rıza Çolak'a teşekkür eden Erdoğan, bir ülkeyi dünyaya tanıtmanın en iyi şeklinin kültür olduğunu kaydetti. Erdoğan, ''Troya ile neredeyse tüm dünyayı dolaşacağız ve ülkemizin kültür, sanat, folklor ve tarihi zenginliklerini tanıtmış olacağız'' diye konuştu.

''Troya'', Belgrad'ın yanı sıra Novi Sad kentinde de gösteri sunacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler